5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kız öğrenci sayısında büyük düşüş

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, bine yakın kız çocuğunun ilköğretimden sonra orta öğretime devam etmediğini belirterek, en kısa zamanda kız çocuklarının ailelerini bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğini söyledi. 

Gümüşhane merkez ilçe ile Torul, Kelkit, Köse, Şiran, Kürtün ve Köse ilçe merkezlerinde sorun olmadığını, sorunun kırsal kesimde kırsal kesimde yaşandığını dile getiren Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “8 Yıllık ilköğretim okullarında bu sorunu yaşamıyoruz. Hatta bazı ilçelerimizde okula gelen kız öğrenci sayıları erkek öğrenci sayılarından fazla. Ancak, 8 yıllık eğitimden sonra orta öğretimde kız öğrenci sayılarında büyük düşüşler yaşıyoruz. 2005-2006 Öğretim yılında ilköğretim okullarından mezun olup da orta öğretime devam etmeyen kız öğrenci sayımız 738. Bu çok önemli bir rakam” dedi. 

Kırsal kesimde yaşayan bazı ailelerin maddi imkansızlıklar nedeniyle 8 yıllık zorunlu eğitimden sonra kız çocuklarını orta öğretim okullarına göndermediklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Yüce “Bu ailelerle, bu ay içerisinde bir toplantı düzenleyeceğiz. İlimizde yurt sorunu yok. Bu çocuklarımızı rahatlıkla yurtlara yerleştirebileceğiz. Aileler bunu anlatacağız. Halen, Kelkit, Köse ve Kürtün ilçelerimizde yapımı süren üç yurt binamız var. Bunlar da 2007 yılında tamamlanarak hizmete girecekler. Fiziki yapı sorunumuz tamamıyla çözümlenmiş olacak”.diye konuştu. 

18 yaş da dahil olmak üzere kız çocuklarının orta öğretime başlayabileceğini de ifade eden Müdür Yüce, Valiliğin onayı ile bunun 20 yaşına kadar uzatılabileceğini belirterek” İl genelinde 20 yaşına kadar olan genç kızlarımız için arkadaşlar tespit yapıyorlar. Bu tespit tamamlandıktan sonra kız çocuklarımızın aileleri ile ya birebir ya da toplu halde toplantı yaparak öğretime devam etme imkanı sağlayacağız” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 16:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?