6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kız öğrenciler için kampanya

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ilköğretimi tamamladıktan sonra eğitimine devam edemeyen kız öğrenciler için 'Okumak Hakkımız, Söke Söke Alırız' kampanyası başlattıklarını söyledi. 

Fidan dikimi için gittiği Tekke Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda kız öğrencilerle konuşan Vali Enver Salihoğlu, bazı öğrencilerin 8. sınıftan sonra liseye devam etmeyeceğini öğrenince öğrencileri ikna etmeye çalıştı. 

Salihoğlu gerek ailelerinin izin vermemesi gerekse ekonomik sıkıntılar nedeniyle okula gitmek istemeyen 5 kız öğrenciyi ikna etmeye çalışarak, "Bazı öğrencilerimizi babaları liseye göndermiyormuş. Ama ben babaların çocuklarını okula göndermeyeceklerine inanmıyorum. Velilerimizin bazı ekonomik sorunları olabilir. Ekonomik yönden zayıf olan öğrencilerimizi zaten yurda alıyoruz, tüm öğrenim masraflarını karşılıyoruz. Bu kızlarımızın hepsi inşallah gelecek sene liseye devam edecekler" dedi. 

Vali Salihoğlu ilköğretimden sonra liseye devam edemeyen öğrenciler için 'Okumak Hakkımız Söke Söke Alırız' kampanyası başlattıklarını söyleyerek, "Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 8. sınıfta okuyan 20 kızımız var. Bunların beşi liseye devam etmek istemiyor. Bazıları kendi isteği ile bazıları da babalarının izin vermemeleri nedeni ile okula gidemeyeceklerini söylüyorlar. Ama bu arkadaşların liseye devam etmeleri için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

Çevresini saran kız öğrencilerle tek tek konuşan Vali Salihoğlu, 8. sınıf öğrencilerinden Tuğba S.'nin (14) okumak istediğini fakat babasının izin vermediğini öğrenince, "Tuğba'nın babasını ikna ettik sayıyoruz artık. İnşallah Tuğba önümüzdeki yıl liseye gidecek" şeklinde konuştu. 

Öğrencilerden Merve B. 'nin (14) "Babam beni okutmak istiyordu, ama ben OKS'ye girmek istemedim, çünkü ekonomik durumumuz iyi değildi" demesi üzerine Vali Salihoğlu,şunları söyledi:
"Ekonomik durum iyi değildi diye bir şey söz konusu olamaz. Her türlü masraflarınızı karşılıyoruz, onun için ekonomiyi bir tarafa koyacağız. Gelecek sene inşallah bu kızımız sınava giremediği için sınav gerektirmeyen bir okula yerleştireceğiz."
Salihoğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık sebebi gibi olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe ilköğretim 8.sınıfı bitiren bütün kızların liseye devam etmesini istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bu kızlarımızın yurtlarda barınma sorunlarını biz hallediyoruz. Okul ayrımı yapmaksızın başka bir okulda okuyorsa hangi okulda pansiyon varsa oraya alabiliyoruz. O nedenle öyle bir sorun yok. Geçtiğimiz yıl zaten kız öğrencilerimizin birçoğunu aldık. İnşallah bu sene de alacağız, hiçbiri açıkta kalmayacak. Bazı babalar kızlarını liseye göndermiyormuş. Ama babalar çocuklarına kıyamaz. Çocuklarının iyi eğitilmesini babalar her zaman ister. Hele kız çocuklarının iyi eğitilmesi hepimizin isteği. O nedenle
babaların da bu konuda herhangi bir muhalefet edeceklerine inanmıyorum."

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 12:23:12
Güncelleme :4 Nisan 2008 Cuma 14:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?