5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kızılay kan merkezi kuruldu

Gümüşhane’de Kızılay tarafından yapılan çalışmalar sonrası Kan Merkezi’nin kurulduğu bildirildi. 

Kan merkezi sorumlu hekimliğine ise İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Ali Can Hotaman getirildi. Temin edilen kan toplama aracı ile kan bağışı almaya başladıklarını söyleyen Dr. Ali Can Hotaman , vatandaşların gösterdikleri ilgiden çok memnun olduklarını belirtti. 

Vatandaşların kan peşinde koşmalarının, anonslarla kan aramanın tarihe karıştığı ifade eden Dr. Hotaman “ Bu güne kadar kan alacak bir merkezimiz yoktu. Ancak yapılan çalışmalar sonrası kan merkezini kurduk. Kan toplama aracımızla kan bağışı kampanyası başlattık. AB uyum yasaları gereği kanın bağış olarak toplanması gerekiyordu. Bunu gerçekleştirdik. İlk bağışa mühendislik fakültemiz ve meslek yüksek okulumuzda başladık. Üniversiteli genç arkadaşlar büyük ilgi gösterdiler” dedi. 

Alınan kanların Trabzon’a gönderdiklerini söyleyen Dr. Hotaman “ Burada, ayrıştırıldıktan sonra bize geliyor. Şu anda hastane bizden kan almaya başladı. Vatandaşa kan vermiyoruz. Hastane ile kan bankası arasındaki diyalogla hastaya kan vereceğiz. Hasta yakınlarının kan araması artık ilimizde tarihe karışıyor. Hastanede yatan hastaya nasıl ki, hastane tarafından ilacı veriliyorsa, kan ihtiyacı da bu şekilde giderilecektir. Merkezimizde şu anda her numunede kan bulunmaktadır” diye konuştu. 

Dr. Hotaman, tek eksiklerinin kan bankası olduğunu, yakın bir zamanda kanın işlendiği kan bankasını da kuracaklarını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 12:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?