7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kızılay'dan Ramazan atağı

Ramazan ayı içerisinde, gönüllü kan bağışındaki düşüşü önlemek için Türk Kızılay Kan Merkezleri’nde 24.00’a kadar mesai uygulaması başlatılıyor.

Gümüşhane Kızılay Kan Alma Birimi Müdürü Dr. Şebnem İsmailova, “Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de gezici kan alma birimleri gece ekipleri düzenleyerek gönüllü kan bağışçılarına hizmet verecek” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. İsmailova şunları kaydetti: “Ramazan ayında bir çok kişinin oruçlu olması nedeniyle kan vermeye çekinmesi, bir takım yanlış inanışlar ve bağış için yeterli zamanın ayrılmaması gibi nedenlerle kan bağış oranlarında düşüş görülmektedir. Ancak azalan kan bağışına karşılık, diğer aylarda olduğu gibi Ramazan ayında da kan ihtiyacı değişmeden devam etmektedir.Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla ülke geneline yayılmış kan merkezleri ile hizmet veren Türk Kızılayı, Ramazan ayı içerisinde kan bağışında yaşanan düşüşü engellemek amacıyla bir dizi çalışmayı hayata geçirecek. Bu kapsamda, tüm Türk Kızılay Kan Merkezleri ve Kan Alma Birimleri Ramazan ayı süresince saat 24.00’e kadar mesaide kalarak, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Ayrıca, gezici kan alma birimleri de, Ramazan ayı boyunca düzenleyecekleri gece ekipleriyle kan merkezlerine gelemeyen vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmalarını sağlayacak.”

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 18:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?