6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kızlar liseye gidecek

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde kaymakamlığın masraflarını karşılama sözü vererek ailelerini ikna ettiği 6 kız öğrenci, liseye devam edecek.

Köse Kaymakamı Metin Esen, Jandarma Komutanı Astsubay Halit Doğru ile Milli Eğitim Müdürü İsmail Babur, ''Haydi Kızlar Liseye'' kampanyası kapsamında, ilçenin Övünce köyünde maddi yetersizlik nedeniyle kız çocuklarını okula gönderemeyen 6 aileyi ziyaret etti.

Kaymakam Esen her türlü masrafı karşılama sözü verince, tek tek görüştüğü aileler, kız çocuklarını liseye gönderme kararı aldı.

Öğrencilerin, işlemlerin tamamlanmasının ardından ilçe merkezinde liseye başlayacakları ve yurtta kalacakları öğrenildi.

Kaymakam Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilköğretimini başarıyla tamamlayıp liseye devam edemeyen Gülsüm Asan, Rabia Süme, Hilal Semiz, Aslı Süme, Ebru Tural ve Ayşe Altun'a, eğitim alanında her türlü yardımda bulunulacağını bildirdi. Esen, ''İlçemizdeki okuma-yazma oranının yüksekliği, hepimizin övüncüdür. Başta ekonomik nedenlerle lise eğitimi alamayan kız çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmeleri en önemli amaçlarımızdan biridir'' dedi.

Öğrenciler de lise eğitimlerine devam edebileceklerini öğrendiklerinde çok sevindiklerini belirterek, yetkililere teşekkür ettiler.

A.A
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 20:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?