6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

KKKA eğitimleri devam ediyor

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü tarafından kırsal kesimde sürdürülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) eğitimleri devam ediyor. 

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ve Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü’nün birlikte koordine ettiği eğitimlerde yetkililer köylerde bulunan vatandaşlara KKKA hastalığı hakkında bilgi veriyor.

Geçtiğimiz haftalarda ziyaret ettikleri köylerdeki çeşmelere varıncaya kadar her yere KKKA ile ilgili afiş yapıştıran yetkililer, köy camilerinde ve okullarda vatandaşlarla buluşarak projeksiyon cihazı eşliğinde hastalığın tanımı, alınabilecek önlemler hakkında halkı bilgilendirdi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Kadırga Yayla şenliğinde de stant açan sağlık müdürlüğü yetkilileri, yörede bulunan insanların ilgisinden fazlasıyla memnun olduklarını belirterek, “Zigana bölgesinde henüz KKKA vakası ile karşılaşılmamasına rağmen, standımızı gören hemen hemen her vatandaşın uğrayarak, broşür alması bizim için sevindirici bir gelişme. İnsanlarımız artık KKKA konusunda çok duyarlı” şeklinde konuşuyorlar.

Eğitim faaliyetlerine bizzat katılan Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin ve Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. İsmail Gülhan, teknik personelle birlikte kırsal kesimde yaşayan vatandaşların KKA konusunda bilinçlendirilmesi için tüm güçleri ile çalışıyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 11:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?