6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Koordinasyon Kurulu toplandı

Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Enver Salihoğlu başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve yatırımcı kurum amirleri katıldı.


2008 yılı Ekim dönemi toplantının açılışında konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bürokrasiden kaynaklanan gecikmelerden dolayı bazı işlerin aksadığını vurgulayarak daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Teknoloji çağında gecikmelerin gündemden düşmesi gerektiğini belirten Vali Salihoğlu, “İşlerimizi bu çağda hızlı, doğru, düzgün ve hukuka uygun şekilde gerçekleştirmemiz için hiçbir engel yoktur. Tüm kamu ve kurum ve kuruluşlarının duyarlı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Vali Salihoğlu, 2008 yılı Ekim dönemi itibariyle kamu kuruluşlarının 1 milyar 758 milyon YTL proje tutarlı işi bulunduğunu belirterek, "Öngörülen revize ödenek miktarı yaklaşık 83 milyon 718 bin YTL, dönem sonu harcaması ise 57 milyon 425 bin YTL'dir. Nakdi gerçekleşme yüzde 69, ortalama fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 89'dur." dedi.


Kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcaması, 28 milyon YTL ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nün olduğunu ifade eden Vali Salihoğlu; "Sektörler bazında yatırım harcamasında ise 28,7 milyon YTL ile ulaştırma sektörü ilk sırada yer alırken, 18,2 milyon YTL ile enerji sektörü 2. sırada, 5,5 milyon YTL ile tarım sektörü 3. sırada yer almaktadır. Toplam 150 projeden 35 adet proje bitirilmiş, 93 adet proje devam etmekte, 5 adet proje ihale aşamasında, 17 adet projeye ise henüz başlanamamıştır." diye konuştu.


İldeki KÖYDES ve BELDES çalışmaları hakkında da bilgi veren Salihoğlu, KÖYDES ödeneğinin 5 milyon 707 bin YTL olduğunu belirterek, “Sene başında 116 olarak planlanan yol ve içme suyu projelerine 25 proje daha eklenerek 141 proje oluşturulmuştur. Bu projelerden 103 adedi bitirilmiş, 3 adedi yüzde 70 üzerinde tamamlandı, 30 adedi devam etmekte, 3 adedi ihale aşamasında ve 2 adet projeye ise henüz başlanmamıştır. BELDES ödeneğimiz ise 1 milyon 510 bin YTL’dir. 2008 yılında 5 adet içme suyu, 16 adet yol ve 5 adet kanalizasyon yapım projesi olmak üzere toplam 26 proje planlanmıştır. Bu 26 projeden 14 adet proje bitirilmiş, 12 adet proje ise yüzde 70 üzerinde tamamlanmıştır” dedi.


Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum müdürleri sıra ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş, Gümüşhane tünellerinin aydınlatma çalışmalarının başladığını belirterek, Gümüşhane tünelinin aydınlatmasının yapıldığını, Mescitli 1 ve Mescitli 2 tünellerinin de bu yılsonuna aydınlatmasının tamamlanacağını söyledi.


DSİ 22. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ise Köse Barajı sulamasının 24 Eylül tarihinde ihale edildiğini ve Köse Barajının tamamının 2009 yılında tamamlanacağını ifade etti.


Toplantının son kısmında söz alan Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Vali Salihoğlu’nun vurguladığı kurumlar arasında ki yazışmaların gecikmelerinin postadan kaynaklanmadığını, bu gecikmelerin ihmalden kaynaklandığını söyledi. Prof. Dr. Doğan, Türkiye’nin telekomünikasyon alanında dünyanın sayılı ülkelerinden birisi olduğunu, bu çağda bu tip gecikmeleri kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, gerekirse bu konuda Valiliğin kurumları yazılı olarak ikaz etmesini istedi.
Milletvekili Doğan, dünyanın bir su krizine doğru hızla ilerlediğini, önümüzdeki 10 yıl içerisinde küresel ısınma ile birlikte su krizini kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, Sadak barajının ülke ve Gümüşhane için çok önemli olduğunu söyledi. Sadak Barajının 2009 yılı yatırım programına alınması için Devlet Planlama Teşkilatı ile görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Doğan, Sadak barajının temelinin 2010 yılında atılabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?