6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Enver Salihoğlu başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.


Toplantıya Vali Yardımcısı Soner Şenel, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ve yatırımcı kurum amirleri katıldı.


Toplantı açılışını yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 2008 yılı 2.dönem sonu itibariyle kamu kuruluşlarının 1,7 milyar YTL proje tutarlı işi bulunduğunu belirterek, "Öngörülen revize ödenek miktarı yaklaşık 63,1 milyon YTL, dönem sonu harcaması ise 30,1 milyon YTL’dir. Nakdi gerçekleşme yüzde 48, ortalama fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 71'dir."dedi. Kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcaması, 13,3 milyon YTL ile Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü’nün olduğunu ifade eden Vali Salihoğlu; "Sektörler bazında yatırım harcamasında ise, 12,8 milyon YTL ile ulaştırma sektörü ilk sırada yer alırken, 11,3 milyon YTL ile enerji sektörü 2. sırada, 2,9 milyon YTL ile eğitim sektörü 3. sırada yer almaktadır. Toplam 145 projeden 5 adet proje bitirilmiş, 78 adet proje devam etmekte, 20 adet proje ihale aşamasında, 42 adet projeye ise henüz başlanamamıştır."diye konuştu.


KÖYDES ve BELDES çalışmaları hakkında da bilgi veren Salihoğlu, "İlimiz KÖYDES yatırımlarında, 5 milyon 707 bin YTL'lik 2008 yılı ödeneği verilmiş olup, merkez ilçeye 1 milyon 512 bin YTL, Kelkit ilçesine 970 bin YTL, Köse ilçesine 175 bin YTL, Kürtün ilçesine 740 bin YTL, Şiran ilçesine 700 bin, Torul ilçesine ise 680 bin YTL ödenek dağılımı yapılmıştır. BELDES yatırımlarında ilimizde toplam 55 proje için 1 milyon 510 bin 515 YTL ödenek verilmiştir.”şeklinde konuştu.


Toplantıda daha sonra kurum müdürleri yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada Torul barajında 15 Temmuz tarihi itibarı ile enerji üretimi yapılacağını, Köse barajı sulama kanallarının da bu yıl yapılacağını ve Özkürtün Beldesinde bulunan DSİ tesislerinin üniversiteye devredileceğini açıkladı.


Çoruh Edaş Müessese Müdürü Ozan Özkan, burada yaptığı açıklamada fakülte binasının arkasında inşaatı devam ederken yüksek gerilim hattına denk gelen ve bu yüzden uzun zamandır inşaatın durmasına sebep olan yüksek gerilim hattının taşınmasını konusunun hatla ilgili genel müdürlükten mayıs ayında parasını talep ettiklerini, fakat genel müdürlüğün buna karşı çıktığını söyledi. Özkan, genel müdürlüğün hattın üniversite tarafından yapılması gerektiği konusunda görüş bildirdiğini kendilerinin de buna istinaden üniversite yönetimi ile görüşerek, yüksek gerilim direğinin yükseltilmesi ile ilgili bir talepte bulunduklarını ve bu görüşün üniversite tarafından kabul edildiğini söyledi.


Öte yandan Özkan, yaylalarına elektrik isteyen ilçe belediye başkanlarına, yaylaların en az 20 haneli, valilik tarafından tescilli, valilik makamından uygun görüş bildirmesi ve şirket yönetim kurulu kararı ile yıl içerisinde yatırım programına teklif edilmesi gerektiğini belirterek: “Geçtiğimiz yıldan 2 yaylamızda işlemler devam ediyor. Bu yılda bir yaylamıza elektrik hattı çekeceğiz” şeklinde konuştu.


Toplantı daha sonra yatırımcı kuruluşların yetkililerinin, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında sunum yapmalarının ardından sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?