5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Köpekler 6 koyunu telef etti

Gümüşhane’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde ahır içerisinde köpek saldırısına uğrayan 6 koyun telef oldu, 16 koyun ise yaralandı. 

Koyunlarının gece yarısı köpeklerin saldırısına uğradığını bildiren Vedat Zent," Sabah koyunları yemlemek üzere ahıra geldiğimde, 6 tanesini telef halde, 16'sının da çeşitli yerlerinden yaralandığını gördüm. Bu durumu gördüğüm anda adeta şoka uğradım. İlk etapta koyunlara kurtların saldırdığını düşündüm fakat bu bölgeye kurtların gelmesi imkansız bir şey. Bu durum karşısında çok mağdur oldum.” dedi. Zent, durumu gördükten sonra yaralanan koyunların tedavisini yapmak üzere, Veteriner hekime bildirdiğini ifade etti. 

Koyunların tedavisine olay yerinde müdahale eden Veteriner Hekim Abidin Kobya, saldırıyı köpeklerin yaptığını belirterek, “ Yaz aylarında yaylalara çıkan yaylacılar, bu aylarda dönüş yapıyor. Yaylaya çıktıkları zaman yanlarında bulundurdukları köpekler o zaman zarfından sonra aşırı derecede hırçınlaşabiliyor. Köylere dönüşten sonra başıboş kalan köpekler haliyle şehir merkezine kadar inebiliyorlar. Kimi yaylacılar da köpeklerini şehir merkezinde bir alanda bırakıp, yollarına devam ediyor. Bu köpekler devamlı dağda kaldıklarından ötürü kızgın bir kimliği bürüne biliyorlar. Şehirde en ufak bir ters harekette köpeklerin saldırısına uğramamak elde değil. Bu olayda bunların tipik bir örneğidir. Koyunlara saldırmaları ise hırçınlıklarından ötürü gelen bir vakadır. Bu tip olayların önüne geçebilmek için çok iyi yerlerin dizayn edilmesi gerekir.” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 14:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?