7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Korku tünelleri

Gümüşhane ile Torul İlçesi arasındaki 7 tünelde aydınlatma olmadığı için, trafik akışının can ve mal güvenliği açısından tehlikeli olduğu bildirildi. 

Uzunlukları 80 ile bin 450 metre arasında değişen 7 adet tünelde ışıklandırma bulunmadığını söyleyen Karaca Sınırlı Sorumlu Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Metin Şahinöz, karanlık nedeniyle sık sık kazaların meydana geldiğini söyledi. Başkan Metin Şahinöz, tünellerin bilhassa sürücüler açısından çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Aniden aydınlıktan karanlığın içine giriş ilk anda sürücülerin dikkatini dağıtıyor. Tünelin içini görmek mümkün olmuyor. Yakılan farlar ise yetersiz kalıyor" dedi. 

Başkan Metin Şahinöz, kış aylarında yaşanan buzlanmanın da kendileri için risk olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kış aylarında bilhassa uzun tüneller içerisinde don olayı daha fazla oluyor. Aydınlatma olmadığı için tünelin içinin buz olup olmadığının farkına varılamıyor. Bilhassa yol güzergahındaki bu tünellerin içini bilmeyen sürücüler sık sık kaza yapıyor. Bu güne kadar yaralanma ve maddi hasar dışında can kaybı olmadı. Ama bu can kaybının yaşanmayacağı anlamına gelmez. Işıklandırma hem sürücülerin rahat geçişlerini sağlayacak, hem de tünel içerisinde az da olsa ısınmayı sağlayarak buzlanmayı önleyecektir." 

Başkan Metin Şahinöz, tünellerden Karayolları teşkilatının sorumlu olduğunu belirterek, "Çözümü bulacak, ışıklandırmayı sağlayacak olan Karayollarıdır. TEDAŞ'la yapılacak anlaşma sonucunda başta en uzun tünel olmak kaydı ile tüm tüneller mutlaka ışıklandırılmalıdır. Meydana gelebilecek olumsuzluklardan sorumlu olacak olan Karayollarıdır. Yetkililer can ve mal güvenliğimiz açısından tehlike arz eden tünelleri aydınlatmak için zaman geçirmemelidir. Bu durum, Avrupa Birliği'ne girecek olan Türkiye'ye yakışmıyor" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 14:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?