6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Köylere hizmet götürme toplantısı yapıldı

Gümüşhane Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.
Vali Enver Salihoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Soner Şenel, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Birlik Müdürü Bayram Akçay, kamu kurum müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.
Vali Salihoğlu, toplantının başında yaptığı konuşmada, Köy Altyapılarını Destekleme Projesi (KÖYDES)’nin 2009 yılında da devam edeceğini belirterek, 2008 yılında gelen ödeneğe yakın bir ödenek aktarılmasını beklediklerini söyledi. Salihoğlu, 2006 ve 2007 yıllarına göre, 2008 yılında Gümüşhane’ye gelen ödeneğin düşük olduğunu belirterek, “Ancak, belirlediğimiz projelere göre çalışmalarımızı ara vermeden sürdürdük. Ödeneğimiz, nüfus, yol ağı ve gelişmişlik oranlarına göre ilçelerimize dağıtılmıştır. Yapılan ihalelerle kalan ödeneklerle birlikte sene başında planladıklarımızdan yüzde 50 daha fazla iş yaparak projelerimizi tamamladık” dedi.
Vali Salihoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, muhtarlardan gelen soruları cevaplandırdı.


Toplantıda daha sonra 2008 yılı çalışma raporu, 2007 yılı kesin hesap cetvelleri ve 2009 yılı birlik bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Merkez ilçe köylere hizmet götürme birliğinin 2009 yılı bütçesi 717 bin 990 YTL olarak belirlendi.
Toplantının son kısmında birlik encümenine üye seçimi gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi üyeleri arasından seçilecek 2 kişi için, merkez ilçe il genel meclisi üyelerinin hepsi aday oldu. İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer (Ak Parti), Cahit Sünnetçi (Ak Parti) ve Necati Şenel’in (MHP) aday olduğu seçimlerde MHP İl Genel Meclisi Üyesi Necati Şenel 73 muhtarın 53’ünün oyunu aldı. Seçimlerde Ak Parti üyesi Cahit Sünnetçi 41 oy, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer ise 22 oy aldı. Seçim sonuçlarına göre İl Genel Meclisi üyeleri Necati Şenel ve Cahit Sünnetçi Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenine seçilmiş oldular. Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Meclis Üyesi Necati Şenel, kendisini destekleyen tüm üyelere teşekkür etti. Yeni seçilen birlik encümenleri 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere kadar görev yapacaklar. Öte yandan Encümen üyeliği için muhtar üyeler arasından yapılan seçimler sonucunda Mustafa Gürbüz (64 oy) ile Cemal Topuz (34 oy) birlik encümenine seçildiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?