7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Köylülere 'Güneş Enerjisi' kredisi

Çevre ve Orman İl Müdürü Hayrettin Yıldırım, orman köylerinde odun tüketimini azaltmak amacıyla, köylülere “Güneş Enerjisi” kredisi verdiklerini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Köylerini Kalkındırma (ORKÖY) Genel Müdürlüğü'nün orman köylerini kalkındırmaya yönelik çeşitli çalışmaları bulunduğunu belirten Gümüşhane Çevre ve Orman İl Müdürü Hayrettin Yıldırım, “İlimiz genelinde 256 orman köyü bulunmaktadır. Orman köylerimiz her türlü ısınma, temizlik ve diğer ihtiyaçlarında yakacak olarak odun kullanmaktadırlar. Bu da ormanlarımız üzerinde baskı oluşturmaktadır. Amacımız, orman üzerindeki bu baskıyı, yani odun tüketimini azaltmaktır.” dedi.

Yıldırım açıklamasında daha sonra şunları söyledi: “Güneş enerjisi kredisinden yararlanmak isteyen orman köylerimiz müdürlüğümüz bünyesinde bulunan ORKÖY Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunuyorlar. Müdürlük olarak ödeneğimiz ölçüsünde başvuruları değerlendiriyoruz. Başvurusu kabul edilen orman köylüsü güneş enerji sistemini özel bir firmaya kurduruyor. Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca kurulan sistemde sözleşme şartlarının yerine getirilip getirilmediği inceleniyor. Tutulan raporun olumlu olması halinde bin 250 ytl kredi veriyoruz. Verilen kredi 3 yıl ödemeli ve faizsiz.” Yıldırım, Gümüşhane merkez ilçe ile Torul ilçesinde orman köylüsü 50 aileye güneş enerjisi kredisi verildiğini ve bu ailelerin güneş enersi sistemini kurduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 10:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?