5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kültür merkezi ödeneğe takıldı

2000 Yılında yapımına başlanan, bitirildiğinde içerisinde 200 kişilik konferans salonu, iş atölyeleri, bale, opera çalışma salonları bulunacak Gümüşhane Kültür Merkezi aradan geçen altı yıla rağmen bir türlü bitirilemiyor. 

Geçen yıl Gümüşhane’ye yaptığı ziyaret sırasında kültür merkezinin bitirilmesi için yüklenici firma sahibi Muzaffer Altıparmak ile sıkı bir pazarlık yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yüzde 14 olan ihale indirimini yüzde 30’a çıkarması halinde ihtiyaç duyulan 5,5 milyon YTL’ yi göndereceği sözünü vermesi üzerine Yüklenici Firma Sahibi Muzaffer Altıparmak, kültür merkezi yapımına kaldığı yerden yeniden başladı. 

24 Temmuz 2004 tarihinde Bakan ile çok sıkı bir pazarlık yaptıklarını söyleyen Müteahhit Muzaffer Altıparmak ”Ancak, ne var ki Bakan Bey, 'göndereceğim' sözünü verdiği 5.5 milyon YTL’ yi göndermedi. Ben verdiğim sözü tuttum. Yüzde 14 olan ihale indirimini Bakan Beyin sözü üzerine yüzde 30’a çıkardım. Sayın Bakanım 'hemen ödenek göndereceğim' sözü üzerine ben de kültür merkezi inşaatına kaldım yerden yeniden başladım. Bu kültür merkezinin bitmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Atilla Koç’un elimi tutarak sıkı yaptığı pazarlıkta ve verdiği sözde durmasını istiyorum. Pazarlık sünnettir, dediler, yaptık. Ben sözümü yerine getirdim, şimdi sıra Bakan Bey’de. Yoksa bu kültür merkezi bu haliyle mümkün değil bitmez.” şeklinde konuştu. 
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 11:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?