6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kupalar sahiplerini buldu

Gümüşhane’de uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında ‘Bir genç değişir, Türkiye değişir’ projesi kapsamında gerçekleştirilen halı saha futbol turnuvasının kupa töreni yapıldı.

Polisevinde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Askerlik Şubesi Başkanı Zafer Atlı, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Mehmet Bayansalduz, Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Gümüşhane Üniversitesi temsilcileri, turnuvada derece kazanan okulların sporcular ve okul müdürleri katıldı.

Turnuvada birinci olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi, ikinci olan Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi ve üçüncü olan Gümüşhane Lisesi’ne kupaları Vali Salihoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Enver Salihoğlu burada yaptığı konuşmada, uyuşturucu madde bağımlılığının dünyada son yıllardaki hızlandığını ve bu durumun gençliği, toplumu ve çocukları tehdit eder boyutlara ulaştığını söyledi.

Uyuşturucu madde bağımlılığının bütün dünyada çok önemsenen bir konu haline geldiğini belirten Salihoğlu, “Uyuşturu madde ile mücadelede Birleşmiş Milletlerden UNESCO’ya kadar birçok uluslar arası örgüt, kamu kuruluşu görevli ve yetkilidir. Birçok kaynaklar buralara aktarılmaktadır. Ama bu işin ticaretini yapanların elde ettikleri çok yüksek rakamlar bu mücadeleyi maalesef zayıflatmaktadır. O nedenle genç yaştan, çocuk yaştan ailede, okulda, toplumda, her kesimde bağımlılığa karşı mücadeleye hızlı, kuvvetli bir şekilde girmemiz gerekiyor. İlimizde bu güzel anlamlı etkinliğin düzenlenmesi ilimizde madde bağımlılığı olduğu anlamına gelmiyor. O nedenle biz Gümüşhane ilinde fazla miktarda kötü alışkanlığı olan gencimizin bulunmamasından mutluluk duyuyoruz. Ailelere, gençlerin ilişki kurduğu herkese bu konuda büyük görevler düşüyor. O nedenle bu AB destekli olan bu projemizin bu tanıtımda büyük bir yararı olacağına inanıyorum. Bundan sonra da benzer projelerin desteklenerek gençlerimizi doğru işlere yönlendirmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

Halı Saha turnuvası, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Spor Kulübü yönetici ve öğrencilerinin oluşturduğu “Yeşil Adımlar Gençlik Grubu”nun AB Hibe fonlarından faydalanarak yaptıkları “Bir genç değişir, Türkiye değişir” adlı proje kapsamında geçtiğimiz Kasım ayında yapılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 12:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?