6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kurban kesimi kursu sona erdi

Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün birlikte gerçekleştirdiği ve 10 kişinin katıldığı kurban kesici kursu sona erdi.


Belediye Veteriner Hekimi Ahmet Yaşar uygulama ile kursiyerlere havyam kesimi ile ilgili pratik bilgiler verildiğini belirterek, “Kurban hizmetlerinin daha sağlıklı ortamlarda ehil kişiler tarafından gerçekleştirilmesi için son yıllarda yoğun çaba harcanmaktadır. Bu bağlamda kurban kesici yetiştirmek için kısa süreli kurslar düzenlenmektedir. Kursların uygulamalı kısımları belediyemiz mezbahasında tarafımızdan verilmektedir. Bu uygulamalarda kesilecek hayvanın eziyet edilmeden yatırılması, hızlı bir şekilde kanatılması ve etin kirletilmeden seri bir şekilde elde edilmesi için pratik ve uygulamalı bilgiler verilmektedir. Kursiyerlerimiz kurs sonunda kendilerine olan güveni kazanmış ve bir takım bilgiler almış olarak ayrılmaktadır” dedi.


Vatandaşların kurban bayramında kurbanlık hayvanlarını sertifikalı kesicilere kestirmesini isteyen Veteriner Hekim Ahmet Yaşar, bilinçsiz kişilerin kurban kesmelerinin istenmeyen sonuçlar doğuracağını sözlerine ekledi.
Kurs sonunda yapılan yazılı imtihanda başarılı olanlara kurban kesim belgesi verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?