5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kursiyerlere 100'er YTL destek

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan gümüş işçiliği kursunda eğitim gören kursiyerlere destek olmak amacıyla belediye encümenin ekonomik katkı yapma kararı aldığını açıkladı. 

Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet ve Hesap İşleri Müdürü Kubilay Bozalan ile birlikte gümüş işçiliği kursunda eğitim gören kursiyerleri ziyaret eden Başkan Canlı, adı gümüşle anılan Gümüşhane'de yeni uğraş olan gümüş işçiliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacaklarını söyledi. Başkan Canlı, Türkiye'nin muhtelif yerlerinde gümüş işçiliğinin yapıldığını belirterek, "Önceleri hobi olarak başlanılan, daha sonra artan talep karşısında bir sektör haline gelen gümüş işçiliğinin ilimize de katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Burada eğitim gören kursiyerlerin mesleki becerilerini kazandıktan sonra kendi iş yerlerini kurmaları en büyük dileğimiz. Kursiyerlerimizin el emeği göz nuru olan işçilikleri neticesinde ortaya çıkan gümüş takılar, herkesin ilgi ve beğenisini toplamaya başlamıştır. Bizler de Gümüşhane Belediyesi Encümeni olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda kursiyerlerimize kurs süresi boyunca nakdi para yardımında bulunmayı kararlaştırdık. Her kursiyerimize aylık 100 YTL destek olacağız. Bu sanatın yaygın hale gelmesi amacıyla da bundan sonra destek vermeye devam edeceğiz. Üretilen takıların çeşitliliği ve tasarımlarının farklılaştırılarak geliştirilmesi halinde kısa sürede Gümüşhane gümüş takılarıyla tanınmaya başlayacaktır" dedi. 

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen gümüş işçiliği kursunun talep halinde yeniden düzenlenebileceğini kaydetti. Daha sonra Başkan Canlı ve beraberindekiler, gümüş işçiliği kursunda eğitim gören kursiyerlere ilk ücretlerini dağıttı.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 14:01:26
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 09:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?