7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kurt saldırısı doğal afet sayılacak

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Herek köyüne dün gece inen aç kurtlar Süleyman Parıltan'a ait 25 koyundan 18' ini telef etti, 7'sini ise yaraladı. Yaralı koyunları da kesmek zorunda kaldıklarını söyleyen Süleyman Parıltan, "Ailemin geçimini koyunlardan sağlıyordum" dedi.

Evine 5 metre uzaklıkta bulunan ahırının önüne yaptığı çevirmeye koyunlarını koyduğunu söyleyen Süleyman Aydın, "Kurtlar nasıl çevirmeye girdi, duymadık. 25 koyunumdan 18'ini telef etti, 7'siini de yaraladı. Yaralıları da kesmek zorunda kaldık. 6 kişilik ailemin geçimini koyunlarımdan sağlıyordum. Arazimiz yok. Umarım devlet yardım elini uzatır" şeklinde konuştu.

Süleyman Parıltan'a ait koyunların kurtlar tarafından telef edildiğinin tespitinin yapıldığını söyleyen Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ise "İlk etapta Parıltan ailesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan nakdi yardım yapılacak. Kurtlar tarafından koyunların doğal afet kapsamında değerlendirilerek hazırlanacak koyunculuk projesi ile mağdur duruma düşen aileye geçimini sağlamak amacıyla koyun verilecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 16:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?