2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Kurtuluş coşkusu sokaklara taştı

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Tören, sabah Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Marangoz ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı, valilikte tebrikleri kabul etti. Zafer Meydanı’nda devam eden törende protokol, vatandaşların bayramını kutladı. Törende bir konuşma yapan Başkan Canlı, Türk milletinin asla esareti kabul edemeyeceğini belirterek, "Bize bu güzel ülkeyi emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması için bizler de hiç korkmadan, gözümüzü kırpmadan canımızı vermeye hazırız" dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Vali Dalmaz’a öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten çiçek, Garnizon Komutanı Marangoz’a yurt toprağı, Belediye Başkanı Canlı’ya ise şehrin anahtarı verildi. Törenler Erzincan 3. Ordu Komutanlığı Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde resmi geçitle sona erdi.

Törenin ardından bir konser veren Türk Halk Müziği sanatçısı İsmail Türüt, meydanı dolduran yüzlerce vatandaşı eğlendirdi. Protokol üyelerini horona kaldıran Türüt, yaptığı esprilerle de herkesi güldürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 14:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?