8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Kürtün'de çekirge alarmı

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Gölyanı mevkiinde çekirge sürüsüne rastlanması nedeniyle Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü elemanlarınca mücadele başlatıldı. 

Yöre sakinlerinin Kürtün İlçe Tarım Müdürlüğüne yaptığı ihbarı değerlendiren Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü teknik elemanları yaptıkları inceleme sonucunda yoğun bir şekilde çekirge sürüsüne rastlanması üzerine önlemler aldı. Şube Müdürlüğü yetkilileri yörede ilaçlama yapılacağını, yöreye hayvanların ve arıların yaklaştırılmaması konusunda yöre halkını uyardıkları öğrenildi. Alınan bu önlemlerden sonra 250 dekarlık alan ilaçlanarak çekirge sürüsü imha edildi. 

Öte yandan, çekirgelerin ilk planda meralık alanları yok ettiklerini, bu alanlardan sonra bağ, bahçe ve ekili alanlara indiklerini hatırlatan yetkililer “Zararlılar, ulaştıkları alanları yiyerek tümüyle tahrip ediyorlar. Bu nedenle vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını, sürüler halinde çekirgeye rastlamaları halinde en kısa zamanda haber vermelerini istiyoruz” dediler.
iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 12:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan güldal IP: 88.255.40.xxx Tarih : 12.06.2007 10:03:59
kurtunde çekirgenin olmasi normaldir. Ben de kurtunluyum.Bende çekirgeleritaniyorum