7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kürtün'de su sporları şenliği

Gümüşhane Kürtün Baraj Gölü'nde su sporları şenliği düzenlendi.

Gümüşhane Kürtün Baraj Gölü'nde düzenlenen şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, kemençe eşliğinde Akçaabat Halk Oyunları ekibi yöresel horonlar sergiledi. Şenlik dolayısıyla bir konuşma yapan Vali Enver Salihoğlu, kış ayında Zigana'da 1. Zigana Kış Şenliği düzenlediklerini hatırlatarak, "Doğu Karadeniz'de turizm ve spor geleceğimizdir. Zigana'da başlattığımız kış şenliğinden sonra bu gün Kürtün ilçemizde su sporları şenliği yapıyoruz. Amacımız, yöremizi aktif bir şekilde tanıtmaktır. İnsan hayatının vazgeçilmezi olan suyun, çok yönlü olarak kullanılması gerekmektedir. Suyu üretim ve enerji yönünden değerlendirdiğimiz gibi, spor açısından da değerlendirerek turizme katkı sağlamalıyız. Bu sebeple baraj gölümüzde düzenlenen su sporları yarışmaları turizme katkı sağladığı gibi, kardeşliğe, birlik, beraberliğe ve eğlendirmeye de büyük katkı sağlamaktadır. Doğal yapımızı, çevreyi kirletmeden, gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak kaydıyla değerlendirmeliyiz. Kültürel varlıkların yanında doğal zenginlikler de büyük önem taşımaktadır" dedi.

Şenlik hakkında bilgi veren Kaymakam Osman Bilgin ise, şenliklerin dün gece 22.30'da macera yarışmasıyla başladığını, şenlik süresince kano, göl raftingi, optimist gibi su sporları yarışmaların yapılacağını söyledi. Yapılan konuşmalardan sonra bot, kanooryantring, botooryantring, jet-ski, göl raftingi ve kano yarışmaları yapıldı.

Macera yarışmasında Ankara, İstanbul ve İzmir'den gelen yarışmacılar, Baraj Gölü üzerinde bulunan 165 metre uzunluğunda ve 25 metre yüksekliğindeki asma köprüden halatla suya indiler. Vali Salihoğlu ve beraberindekiler yarışlardan sonra yöresel otantik yaşantıyı sergileyen ve köylüler tarafından kurulan stantları gezdi. En çok ilgiyi ise, mini harman makinesiyle köylü bir kadının kendi kurduğu tezgahta ip dokuması oldu. Kürtün Baraj Gölü'nde düzenlenen şenliğe Vali Salihoğlu'nun eşi Sabiha Salihoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 13:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?