8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Kürtün'de su sporları şenliği

Gümüşhane'nin Kürtün Baraj Gölü'nde yapılacak olan su sporları şenliği için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Kürtün Kaymakamı Bilgin, su sporları şenliğinin 13-14 temmuz tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Kürtün Baraj Gölünde gerçekleştirilecek olan “Su Sporları Şenliği” ile ilgili olarak açıklama yapan Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin, şenliklerin 13 temmuz Cuma günü saat 13.30' da başlayacağını 14 temmuz cumartesi günü akşamı havai fişek gösterileri ve kokteyl ile sona ereceğini söyledi.

Şenliğin birinci gününün macera yarışması ile başlayacağını belirten Kaymakam Bilgin, macera yarışmasının Amerika ve Kanada'da yapıldığını ilk kez böyle bir yarışmanın Kürtün'de gerçekleştirileceğini kaydetti. Bilgin “Macera yarışmasına İstanbul, Ankara ve İzmir'den sporcular katılacaklar. 2' er kişilik 25 takım halinde bu yarışma yapılacak. Yarışmanın güzergahı ise Kürtün, Yaylalı köyü, Karagöl, Kazıkbeli, Güvende Yaylası ve Örümcek Ormanları olacak. 12 etaplı bir yarışma olacak. İlk etapla bitirecekleri için 15, son etapta bitirecekler için 26 saatlik bir yarışma olacak. Bu yarışmanın içerisinde yürüyüş, koşu, hayvanlarla nakil, tırmanış, dağ bisikletleri ile tırmanış, dağdan iniş, arazide yön bulma, Harşit Çayı üzerinde rafting, baraj gölünde kano, Araköy Köyü Asma köprüsü üzerinden iple göle iniş gibi etaplar bulunacak.” dedi.

Su sporları yarışmalarının da yapılacağını belirten Kaymakam Bilgin, açıklamasında şunları söyledi: “Su sporları yarışmalarımız ise ikinci gün bot yarışmaları ile başlayacak. Kanooryantring, botoryantring, jet-ski, yelken optimist, su kayağı, göl raftingi ve kano yarışmaları ile sona erecek. Tüm bu yarışmalar sürerken köy muhtarlarımızca 8 adet stant kurulacak ve bu stantlarda yöresel demircilik, el sanatları, yöresel ürünler, değirmenler, gibi yörenin kültürel özelliklerini tanıtma amaçlı stantlar kurulacak. Kürtün Baraj Gölü Su Sporları Şenliği akşam verilecek kokteyl ve havai fişek gösterileri ile sona erecek.”

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 10:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?