2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Kurul'dan ağaç katliamına izin

Gümüşhane’de, İl Hıfzısıhha Kurulu’nun kararıyla kavak ve söğüt ağaçları kesilmeye başlandı. Astım, bronşit ve akciğer rahatsızlığı bulunan vatandaşların kavak ve söğüt ağaçlarından çıkan pamukçukların sağlıklarını olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle 2 yıl önce Gümüşhane Valiliği’ne yaptıkları müracaat üzerine İl Hıfzısıhha Kurulu ağaçların kesilmesine karar vermişti.

Belediye ile Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri ağaçların kesimine başladı. Kavak ve söğüt ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar ise, "Harşit Çayı ve dere kenarlarındaki kavak ve söğüt ağaçları taşkınlarda bahçe ve bostanlarımızı koruyor. Bu kararı alanlar bahçe ve bostanlarımızı sel taşkınlarından korumak için de gerekli önlemleri almalıdır" dediler.
Belediye ile Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise, kesilen ağaçların yerine vatandaşlarla işbirliği yapılarak çam, ladin gibi iğne yapraklı ağaçların dikileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 14:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem tuğlu IP: 81.215.237.xxx Tarih : 31.03.2005 21:56:05
değerli hemşerilerim.gümüşanne denilince aklımıza hep yeşillik bağlık bahçelik gelirdi.ne var ki iki yılda birde olsa memleketimiz deyip geliyorduk,her gelişimizde betonlaşmanın gitgide arttığını görmekteyiz. o güzelim elma bahçelerimizle birlikte yeşilliğimizde günden güne tükenmektedir.ne kaldıysa kavak ve söğütlerimiz kaldı bize güzellik verecek.onlarıda keserseniz neyi görmeye geleceğiz.kelkit yıllardan beri söğüt kavak gibi ağaçlarla donanmış ama hiç astımlı kimseyi görmedim .yazık etmeyin o güzelliklere.hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.tanıyan tanımayan herkese selamlar......