7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kuşakkaya'ya Cumhuriyet tırmanışı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Biz Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık Şubesi tarafından “Cumhuriyet Tırmanışı” yapıldı.

Gümüşhane merkezde bulunan ve 1450 rakımlı Kuşakkaya tepesine yapılan Cumhuriyet Tırmanışına Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, KTÜ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, dekan yardımcıları Yard. Doç. Dr. Şener Ceryan, Yard. Doç. Dr. Şükrü Yetkin, MYO Okutmanı Necati Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal ve üniversite öğrencileri katıldı.

Katılımcıların ellerinde Türk bayrakları ile Gümüşhane merkez Bağlarbaşı mahallesinden başlattıkları “Cumhuriyet Tırmanışı” yaklaşık 2.5 saat sürdü. Zirvede bir açıklama yapan KTÜ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş şunları söyledi: “Atatürk'ün üstün ahlakı ve kahramanlıklarla dolu yaşamı bize yol gösterecektir. Atamızın bize vasiyeti, Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinen; Türk Milleti'nin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan,Türk olmanın şerefini hisseden, milletinin menfaatini kendi çıkarlarından üstün tutan, aile, ülke ve millet sevgisi ile dolu, devletimize karşı sorumluluklarının bilincinde olan, hür ve bilimsel düşünceyi savunan, tarihini çok iyi bilen, ancak yüzü her zaman ileriye dönük insanlar olmamızdır.

Atatürk, kendi gösterdiği yolda ilerlerken bazı engellerle karşılaşabileceğimizi, ancak vatan sevgisiyle, dürüstlükle, çalışkanlıkla tüm bu zorlukların üstesinden gelebileceğimizi söylemiştir. Gerçek vatanseverlerin üstlendiği sorumluluk büyük, izlediği yol ise çeşitli zorluklarla doludur. Ancak Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinen kişilerin yolu her zaman bu ilkelerle aydınlanacak, vatan ve millet sevgisi cesaretlerini pekiştirecektir. Bizim de gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli miras, Atamızın izinde yücelttiğimiz Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyet'in temel taşı olan değerler olacaktır. Gelecek nesilleri Türk Milleti'nin varlığının temeli olan Atatürkçülükte bütünleştirmek, gençlere Atatürkçülüğe bağlı milli ahlakı aşılamak ve Atatürkçülüğü bir bütün olarak, en doğru ve saf hali ile öğretmek üstlendiğimiz en büyük görevdir. Bu gün ellerimizde rengini şehitlerimiz kanından alan Bayrağımızla gerçekleştirdiğimiz ‘Cumhuriyet Tırmanışı’ atamıza bağlılığımızı ve onun kurduğu cumhuriyete sadakatimizi göstermek içindir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 16:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?