5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Liseliler'den nineye örnek destek

Gümüşhane'nin Hasanbey Mahallesi'nde tek başına kalan 100 yaşındaki nineyi bir tesadüf sonunda tanıyan Gümüşhane Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, yaşlı kadının evini her hafta ziyaret ederek, temizlik yapıp, hayır duasını alıyor. 

Tanıştıkları günden itibaren, yaşlı kadının ihtiyaçlarının karşılanması için seferber olan Neşe Öztürk, Fatma Acar ve Büşra Kızılet adlı genç kızlar, durumu okul müdürü Adem Arslan'a ileterek okulda başlatılan kampanyada topladıkları paralarla 100 yaşındaki asırlık nineye yardımcı oluyor. Genç kızlar, evin temizliğinden kap kaçaklarının, halı ve kilimlerinin yıkamasına kadar her türlü ev işlerini de yapıyor. Yaşlı ve kimsesiz nineyi haftada bir Okul Müdürleri Adem Arslan ve Meslek Dersleri Öğretmeni İncigül Ulaş ile birlikte ziyaret eden öğrenciler, yaşlı nineye yardımcı olmak için adeta nöbet tutuyor. 

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Gökdere köyüne gelin olarak geldikten sonra, 30 yıl önce eşini kaybeden 100 yaşındaki Nazmiye Yüksel'in bu evliliğinden çocuğu olmadı. Yalnızlığa ve yoksulluğa inat, yaşam mücadelesinden asla pes etmeyen yaşlı kadın, uzun yıllar önce Gümüşhane'de bir yakınına ait evde kalmaya başladı. Uzun zamandır kapısını kimsenin çalmadığından yakınan Nazmiye nine, "Sağlığım yerinde. Çok şükür, aç değil, açıkta değilim. Bana yardım edenden de etmeyenden de Allah razı olsun. Ben yaşlılık maaşımın biriyle kefenimi bile ayırdım, sandığıma koydum. Kırk günlükken yetim kaldım. Gümüşhane'ye gelin oldum. Çocuğum olmadı. Eşimi 30 yıl önce kaybettim. Allah'a binlerce şükür komşularımın yardımları ve zaman zaman devletimizin desteğiyle bugünlere geldim. Bana her hafta yardım eden, temizliğe gelen öğrenci yavrularımdan Allah razı olsun. Onlar benim evlatlarım" dedi. 

Gümüşhane Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Adem Arslan, nineye yardımla ilgili olarak şöyle dedi:
"Öğrencilerimiz durumu bize ilettikten sonra, okul düzeyinde yardım kampanyası başlattık. Toplanan paralarla birlikte Nazmiye ninemizin her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bu iş için meslek dersleri öğretmenimiz ve yardımlaşma vakfı başkanımız İncigül Ulaş ile birlikte öğrencilerimiz Nazmiye Nineyi sık sık ziyaret ederek evinin temizliğini yapıyor, ihtiyaçlarını gideriyorlar". 

Hemşire adaylarından Fatma Acar ile Neşe Öztürk ise "Ninemiz çok tonton ve çok sevimli. Onu görmediğimiz gün kendimizde eksiklik hissediyoruz. Kendisi her şeyi düşünmüş. Kefenini almış. Cenazesinde kullanılacak sabunu, gül suyunu, havlusunu, cenaze yıkanırken bağlanacak peştamala kadar her şeyini almış. Bir bavula koymuş. Onun yaşantısı bizlere büyük bir ders. Böyle bir nineyi yalnız bırakmaya asla gönlümüz razı değil" diye konuştu. 

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 15:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neşe IP: 78.188.60.xxx Tarih : 23.12.2008 05:34:17

nenem benim öle datlısın ki çok özledim seni