7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Maceracılar Kürtün'de buluşacak

Geçtiğimiz yıl Gümüşhane’nin Kürtün İlçesinde Türkiye'de yapılmış olan en kapsamlı macera yarışması olarak ulusal bir şampiyona niteliğinde geçen müsabaka, bu yıl Gümüşhane Valiliğinin organizasyonu ve Türkiye Oryantiring Fedarasyonu'nun desteği ile uluslararası bir statüde 23 -26 temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Yarışma aynı zamanda Türkiye Şampiyonası niteliği taşıyacak ve yaklaşık 350 kilometre 4 gün olarak durmaksızın koşulacak. İki kişilik toplam 30 takım bayan- erkek takımları arasında yapılacak. Dağ bisikleti, macera koşusu, kano, oryantiring, ip etapları, kanyon geçişi, yüzme, katırlı yürüyüş yarışmalarına 23 Temmuz tarihinde Kürtün Örümcek Ormanları,Çıkrık düzü yaylası,Güvende Yaylası ve Yaylalı köyü güzergahı ile başlanacak.

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesinde yapılacak Uluslar arası macera yarışmaları ile ilgili olarak Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu yaptığı açıklamada “Oryantiring macera yarışmalarının ikincisini de ilçemizin doğal ortamında ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılan sporcular aracılığı ile gerçekleştireceğiz. Doğu Karadeniz'de turizm ve spor geleceğimizdir. Yarışmacılar doğayla iç içe olmanın verdiği keyifle yarışacak.” dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 12:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?