7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Mağaralara harita

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, il sınırları içerisinde bulunan 25 mağarayı gösteren kapsamlı bir harita oluşturduklarını belirterek, “Haritayı Türkiye'deki Dağcılık Federasyonu ve dağcılık kulüplerine gönderdik.” dedi.

Müdür Vekili Temel Yalçın, yaptığı açıklamada Gümüşhane sınırları içerisinde bulunan 25 mağara için kapsamlı bir harita oluşturduklarını belirterek, “Gümüşhane il sınırları içerisinde bulunan ve M.T.A Genel Müdürlüğünce tespiti yapılan ve çalışılan 25 adet Gümüşhane Mağaralarının Müdürlüğümüzce "Mağaralar Haritası" yaptırılmıştır. "Gümüşhane Mağaraları Haritası" macera turizmi meraklıları ile buluşturulmak üzere Dağcılık Federasyonu'na ve Dağcılık Kulüplerine, Doğa Sporları Ekiplerine ve Üniversitelerin Dağcılık Kulüplerine dağıtımı yapılmıştır.

"Gümüşhane Mağaraları Haritası"nın ön yüzünde 25 adet mağaranın bulunduğu yerleşim birimi ve mağara isimlerinin yanında mağara resimleri ve "Gümüşhane Mağaralarının" tanıtım metni bulunmaktadır. Mağaralar Haritasını arka sayfasında ise 25 adet mağaranın ulaşımı, oluşum özelliği ile mağaraların şekli ve mağaraların iç planlarının bulunduğu çalışmalar yer almaktadır. Sayın Valimizin tavsiyeleri ile yapılan bu çalışma turizm sektörünün hizmetine sunulmuştur” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 08:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?