5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Mağaraya kuyu suyu

Yıllardır yeterli ve sağlıklı içme suyu bulunmayan Karaca Mağarası ve sosyal tesislerinin su ihtiyacının, kuyu suyu ile karşılanacağı bildirildi. 

Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir, Erzurum Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı sondaj ekiplerinin 20 gündür sürdürdükleri sondaj çalışmaları sonrası 60 metrede su bulunduğunu söyledi. 

Sondaj çalışmalarından saniyede 3.5 litre su çıktığını söyleyen Genel Sekreter Hasan Pir, bunun güçlü motorlarla altı litreye çıkarılabileceğini belirterek, "Bu da yaklaşık altı köyün su ihtiyacı demektir. Çıkan suyu sağlık açısından test ettireceğiz. Testin olumlu çıkması halinde başta mağaramız sosyal tesisleri olmak üzere suyun bulunduğu Karaca Mahallesine enerji nakil hattı ile isale hattını çekerek su vermeye başlayacağız" dedi. 

Genel Sekreter Pir, Gümüşhane'nin Torul İlçesine bağlı Cebeli köyünde bulunan ve Gümüşhane'nin en önemli turizm mekanı olan Karaca Mağarasına geçen yıl üç kilometre uzaklıktan getirilen kaynak suyunun ise yetersiz kalması nedeniyle bu çalışmayı yaptıklarını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 14:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?