5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Mahkumlar Ata'yı şiirlerle andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68. yıldönümünde Gümüşhane F Tipi Kapalı Cezaevi'nde infaz memurları ve mahkumların görev aldığı, "Bir Yolculuğun Kısa Hikayesi 10 Kasım" isimli şiir dinletisi ile anıldı. 

Yönetmenliğini Cezaevi Müdürü Cemal Arslan'ın yaptığı şiir dinletisinde, cezaevinde görevli infaz memurlarından Gönül Doruk, Hüsnü Esen, Nedim Yüce ve Salih Can ile tutuklu ve hükümlülerden Mustafa Baran, Metin Hakan Yüce, Umut Uğur ile Mehmet Burak Gezgin, Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar geçen yaşam öyküsünü okudukları şiirlerle dile getirdi. Atatürk'ün ölümü ile ilgili şiirin okunduğu sırada hükümlü Metin Hakan Yüce gözyaşlarını tutamadı. 

Cezaevi toplantı salonunda düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Keser, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Emniyet Müdürü Ali Tom, savcılar ile cezaevindeki görevliler ve mahkumlar katıldı. 

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, programda yaptığı konuşmada, "Her ne kadar gerçek hayatlarında bazı hatalı davranışları sebebiyle bu gibi yerlerde belirli bir süre geçirmek zorunda kalmışlarsa da, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu seçkin evlatlarının, bu ülkeyi ne kadar çok sevdikleri, Atatürk'ü ne kadar çok sevdikleri, bayrağı ne kadar çok sevdikleri bugün gözlerimizin önüne serildi. Gerçekten çok duygulu 1 saat geçirdik. Büyük emek verilmiş, güzel bir birliktelik. Bundan sonraki hayatlarında topluma ne kadar uyum sağlayabileceklerini gözler önüne serdiler" diye konuştu. 

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker ise, cezaevinde yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Program sonrasında şiir dinletisinde görev alan infaz memurları ile tutuklu ve hükümlülere Vali Enver Salihoğlu tarafından çeşitli hediyeler verildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 10:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?