7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

'Marka ile Rekabet Kazan' konferansı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Avrupa Birliği Bilgi Bürosu’nca Doğu Karadeniz Bölgesi’nde düşük olan marka sayısı için düzenlenen 'Marka ile Rekabet Kazan' konferanslarının beşinci bölümü Gümüşhane’de gerçekleştirildi. 

Gümüş Otel’de gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, dünyada en büyük eksikliğin bilgi eksikliği olduğunu belirterek;“En büyük sermaye bilgidir. Yeterli bilgi ve donanım varsa çok fazla sermayeye ihtiyaç yoktur. Markalar tescil edilirken ilimizde ve ülkemizde zaman zaman fikir kirliliğinden kaynaklanan sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Bir kurumun yapabileceği işi, birçok kurum farklı isimler altında birbirinin benzeri olarak yapıyor. Bir sürü tescil işareti var. Bunlarla kafamızı karıştırırcasına gereksiz bilgilerle zamanımızı harcıyoruz. İnşallah zaman içerisinde bunlar daha da sadeleştirilir.” dedi. 

Akçay’ın konuşmasının ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Türk patent Enstitüsü Marka Uzmanı Aden Yıldız, “AB Sürecinde Türkiye’de İşletmeler için Büyümenin Anahtarı Markalaşma” başlığı altında katılımcılara bilgi verirken, Türk patent Enstitüsü Marka Uzmanı Kubilay Özdemir ise, “Türkiye ve AB Nezdinde Coğrafi İşaret Prosedür ve Ekonomiye Katkıları”konusunu anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 17:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?