6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Memur-Sen'in 'Çarşamba Sohbetleri'

Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilciliği'nin her hafta Çarşamba günü gerçekleştirdiği sohbet etkinlikleri sürüyor. Bu hafta sendika üyeleriyle biraraya gelen Gümüşkoza Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Ayvacı oldu.

Sendika temsilciliği salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ayvacı, tüm dünyanın batı uygarlığının kurumsal ve zihinsel etkisi altında kendi geleneksel doğasını kaybettiğini belirtti. Batılı oluşumun, rönesans ve aydınlanma süreçlerini tamamlarken, sosyal yapısında da insanlık tarihi açısından benzersiz bir dönüşüm gerçekleştirdiğine vurgu yapan Ayvacı, "Modern toplum, geleneksel toplum yapısı ve zihniyet dünyasında radikal bir kopuşun adıdır. Kendi içerisindeki dönüşümünü tamamlayan batı, emperyalist temayüllerle tüm dünya halklarını da öyle ya da böyle tahakküm altına almıştır. 1789 Fransız Devrimi ile politik yapısına kavuşan batı, tüm ulusları da kendi tecrübesine zorlamış ve dünya küresel bir köye dönüştürülmüştür. Marksist öğretinin kurucusu Karl Marx 19. yüzyılda şöyle bir söz etmiştir; Gazete modern insanın sabah ayinidir. Kutsal değerlerden uzaklaştırılan insan, medya tarafından yönlendirilen, sözde yeni bir enformasyona tabi tutulmuş ve kitlesel manipülasyonlara açık hale getirilmiştir. Medyanın popüler maniplasyonları ile yeryüzündeki tüm halklar, ellerinde bulunan ezeli kadim hikmet öğretilerini kısa zamanda kaybetmiş ve batının çok boyutlu saldırıları karşısında deformasyona tabi tutulmuştur" dedi.

"Batının tarihi çok açık bir şekilde soykırım tarihidir" diyen Ayvacı, şunları kaydetti: "Kendi içinde milyonlarca insan jenoside tabi tutulmuş, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik söylemleri altında inşa edildiği öne sürülen yeni devrimler, binlerce insanın giyotinden geçirilmesi ile taçlanmıştır. Bu ölüm makinası üreten makina devlet modelinin sağ ya da sol varyasyonları hiçbir şeyi değiştirmemiş, insanlık tarihinde görülmemiş bir soykırım modernliğin hayaleti olmuştur. Ellerindeki hikmet ve bilgeliği kolayca batılı sözde değerler karşısında unutma bedbahtlığına sürüklenen batı dışı milletlerin trajedisi ise çok daha ağır olmuştur. Hikmeti ve kitabı kendi elleriyle bir kenara atan batılı ve doğulu halkların tek kurtuluş yolu İslam'dır. Ancak müslüman halklar da ciddi bir zihin bulanıklığı içinden batılı enstrümanları hoyratça kullanarak var oluşun doğasını kirletmiştir. Post-modern dünyada bugün artık modern safsatalar anlamını çoktan tümüyle yitirmiş, insan büyük trajedisiyle yüzleşme noktasına gelmiştir. Hümanizm cinayettir ve her cinayet zincirleme bir yenisini zorunlu olarak önermektedir".

Ayvacı, "Türkiye öncelikle kendi asli köklerini keşfetmek ve modern insanın tecrübesini çok ciddi bir analizden geçirmek suretiyle küresel büyük çöküşe alternatif yeni bir çözüm getirebilecek yetkinliği taşıyor. Ancak şunu hiç unutmayalım, nasyonal sosyalist Almanya'nın bir demokrasi olmadığını, komünist Rusya'nın bir demokrasi olmadığını söylemek kinik ve kasti bir aldatmacadır. Varoluşsal olarak Nazi Almanyası'nda, Stalinci Rusya'da, Nixon'un Amerikası'nda ya da Churchill'in İngilteresi'nde devletin vatandaşla ilişkisinin sonuçta birbirinden hiçbir farkı yoktur. Modern devlette özgürlük yoktur, kardeşlik yoktur ve eşitlik kesinlikle yoktur. Dünya, kapitalist öğretinin yıkıcı gelişme ve ilerleme öğretileri alında büyük bir felakete doğru tepetaklak yuvarlanırken, medyatik çılgınlık tüm insanlığı pornografik bir küresel eğlencenin içinde çatlatırcasına eğlendirmektedir. Batının insanlığın başına örülmüş en büyük felaket olduğunun bilgisi gittikçe küresel bir argüman haline gelirken, bizim hala 19. yüzyıl kavramlarıyla batılı değerleri kutsamamız ne büyük bir trajedidir" ifadelerine yer verdi.

Toplantının sonunda kısa bir konuşma yapan Memur-sen Gümüşhane İl Temsilcisi Veli Ağaç, Ayvacı'ya keyifli sohbeti için teşekkür ederken, toplantının önümüzdeki haftalarda da süreceğini belirterek, 5 Mart'ta Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Onur Aydın tarafından 'Kişilerarası İletişim' konusunda konferans verileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 19:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?