6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Mera ıslah çalışmaları tamamlandı

Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü, il genelinde mera ve yaylakların bakımı, verimliliklerinin artırılması, kullanımlarının düzenlenmesine yönelik 2008 yılı ıslah çalışmalarını bitirdi.


Tarım İl Müdürü Hasan Irkın yaptığı açıklamada Gümüşhane’de bugüne kadar beş ayrı bölgede 43 bin 420 dekar mera alanı ıslah kapsamına alındığını belirterek, devam etmekte olan bu projelerin yanı sıra, Torul İlçesi Altınpınar Beldesinde beş bin 458 dekar alanda mera ıslahı ve amenajman projesinin Ordu Ziraat Fakültesi ile koordineli olarak yürütüldüğünü söyledi.


Irkın, bu proje kapsamında sonbahar döneminde 7 ton triple süper fosfat gübresi uygulaması yapıldığını, önümüzdeki 2 yıl boyunca da ilkbahar döneminde azot içerikli gübrelerle gübreleme çalışmaları devam edileceğini belirterek, “Kelkit ilçesine bağlı Gerdekhisar Köyü mera ıslah projesi çerçevesinde 2006 yılında yapılan 100 dekarlık suni mera tesisine ilaveten, 2008 yılı ilkbaharında 92 dekarlık suni mera tesis edilmiştir. Yine bu yerleşim biriminde de otlatma planı uygulanmakta ve çiftçilere yem bitkisi ekilisini arttırmak için tohumluk desteği sağlanmaktadır.” dedi.


Hedeflerinin mevcut kaliteli kaba yem üretimi yüzde 100 arttırarak ıslah yapılan alanlarda yöre hayvancılığı için gerekli olan kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanması olduğunu söyleyen Tarım İl Müdürü Hasan Irkın; “Gümüşhane’de 2004 yılında başlanan mera ıslah çalışmalarında Köse İlçesi Salyazı Beldesi ile Merkeze bağlı Kocapınar Köyünde, 5 yıllık projeler süresince toplam 26 bin 987 dekarlık mera alanı ıslah edilmiştir. Bu yerleşim birimlerinde; gübreleme uygulaması, kaşınma kazığı, tuzluk, hayvan barınağı ve sıvat gibi tesislerin yapımı, otlatma planı uygulanması ve proje süresince çiftçilere yem bitkisi ekilisini arttırmak için tohumluk desteği sağlanarak projeleri başarı ile tamamlanmıştır.” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?