5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Mescitli'de su çilesi

Gümüşhane merkeze bağlı Mescitli Köyü’nün 17 haneli Coşkunlar Mahallesi sakinleri, içme sularını kesen Karayolları Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. Bir sene öncesine kadar mahallelerinin içme suyu bulunduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden İsmail Coşkun “Karayolları servis yolu yaptı, suyumuzu kesti”dedi. 

Üç bin metre uzunluğunda hortum ile mahallelerine içme suyu getirmeye çalıştıklarını söyleyen İsmail Coşkun “ Ama ne var ki karayolları sık sık servis yolunda çalışma yapması nedeniyle yol kenarından hortumla getirmeye çalıştığımız içme suyumuzu kesiyor. Servis yolunu yaparken mahallemizin içme suyu hattını tahrip ettiler. İçme suyunuzu bağlayma sözü verdiler, ama verdikleri sözü tutmadılar. Mahalle sakinleri olarak kendi aramızda topladığımız para ile 3 bin metre uzunluğunda hortum aldık, mahallemize onunla su getirmeye çalıştık. Yolda çalışma yapmaları nedeniyle bu hortumu da parçaladılar.” diye konuştu. 

Sorunu, dere kenarına kurdukları su motoru ile gidermeye çalıştıklarını ancak bu suyun içme suyu olarak hiç de sağlıklı olmadığını belirten İsmail Coşkun, şunları söyledi:” Mahalle sakinlerimiz bir yaz boyu bidonlarla evlere su taşımak zorunda bırakıldı. Kurduğumuz motor da hava yapması nedeniyle sağlıklı su alamıyoruz. Birimiz suyu bağlarken diğerimiz suyun gelip gelmediğini boruyu dinleyerek haber veriyor. Su aktığında da boş kapları dolduruyoruz.” 

Karayolunda ulaşımın sağlanması için yapılan çalışmaları normal karşıladıklarını da dile getiren İsmail Coşkun “Ancak, Karayolları yetkililerinin bize bu çileyi çektirmeye hiç hakları yok. Bizim istediğimiz içme suyumuzun yeniden sağlıklı olarak mahallemize verilmesidir.” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 10:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?