8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

METEF fuarı açıldı

Gümüşhane'deki Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarının 2006-2007 eğitim öğretim yılı süresince okullarda ve çeşitli kuruluşlarda hazırladıkları projeleri açılan fuarla sergilendi. 

Gümüşhane'de bulunan mesleki ve teknik eğitim okulları ile, merkez ilçe başta olmak üzere Torul, Kelkit, Köse, Şiran ve Kürtün ilçe halk eğitim merkezi müdürlüklerinin katkılarıyla düzenlenen “Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF)” merkez halk eğitim salonunda düzenlenen törenle açıldı. Fuar açılışını yapan Vali Enver Salihoğlu, mesleki eğitim, bireyin ve toplumun gelişmesinde en önemli etken olduğunu söyledi. 

Fuarın açılış törenine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Vali Yardımcısı Soner Şenel, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, ilçe halk eğitim, mesleki teknik eğitim okul müdürleri ve kursiyerler katıldı. METEF ile ilgili olarak gazetecilere bir değerlendirme yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, “Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek, verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının da temelidir” dedi. 

METEF'in açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce ise mesleki eğitimin önemini vurguladı. Törende Vali Salihoğlu tarafından okullarda üretilen projelerde dereceye giren okul müdürleri, danışman öğretmenler ve öğrencilere ödülleri verildi.
Vali Salihoğlu ve beraberindekiler kurdeleyi keserek METEF fuarının açılışını yaptı. 4 gün süreyle açık kalacak olan fuarın ilk gününde Gümüş ve Toprak İşleme atölyelerinde üretilen ürünler ile Meslek okullarının yaptıkları projeler büyük ilgi gördü.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 12:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?