7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

MHP'den hükümete uyarı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, son günlerde meydana gelen terör olayları sebebiyle PKK'yı lanetledi.

Mazman, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 40 günde 96 şehit verdiğini belirterek, "Üzerinde yaşamanın bedelinin ağır olduğunu bildiğimiz Anadolu toprağına verilen şehitlerin sayısını bilmek mümkün değil. Ülkemiz adı konulmamış ve birçok dost görülen ülkelerce desteklenen bir savaşla karşı karşıyadır. Son 40 günde 96 şehit verdik. Birçok devlet bir askerinin burnu kanadığı an komşu ülkeye savaş ilan ederken (İsrail örneği), iktidar sahipleri ne yapıyorlar? Ey büyük Türk milleti; biz milliyetçiler olarak, ülkücüler olarak, dışarıdaki hainleri, şer odaklarını, Kuzey Irak'ı biliyoruz. Cudi'yi, Gabar'ı da biliyoruz . Bizi yönetenlerin 'kardeşim' dediği Talabani ve Barzani'yi de biliyoruz. Daha nice dost görünen koca koca devlet adamlarını da biliyoruz. Asıl bilmediğimiz ve merak ettiğimiz bu milletin ekmeğini yiyip ve bu millete ihanet eden hainlerdir. Ey Türk milleti, siz şehitlerinizi kaldırmaya devam edin, Gümüşhane de alışmış şehit kaldırmaya. Evlatlarımızı şehit edenlere göz yuman içerdeki ve dışarıdaki hainlere elbette hak ettikleri cevap verilecektir. İktidar sahipleri kendinize gelin ve görevinizi yapın, Türk milliyetçileri olarak Gümüşhane'den çağrımız budur" dedi.

Şehit edilen 15 Mehmetçiğe Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve büyük Türk milletine baş sağlığı dilediğini kaydeden Orhan Mazman, açıklamasını şöyle tamamladı: "Ve diyoruz ki; ey Türk milleti siz şehitlerinizi ilahi huzurdaki makamlarına tevdi etmeye devam edin. Nasıl olsa Başbakanımız önümüzdeki ay ABD'ye gidip, Bush'la bu konuyu görüşeceğini söyledi. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Ne mutlu Türk'üm diyene."

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 12:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?