6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Milletvekilleri muhtarları dinledi

Gümüşhane Milletvekilleri Prof. Dr. Yahya Doğan ve Doç. Dr. Kemalettin Aydın Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen toplantıda muhtarların sorunlarını dinlediler.


Lezzet Et Balık Lokantasında gerçekleştirilen toplantıya Milletvekilleri Doğan ve Aydın’ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, İl Genel Meclisi üyesi Cahit Sünnetçi ve muhtarlar katıldı.


Dernek Başkanı Ekrem Sebat Turan, yaptığı açılış konuşmasında 93 üyesi olan derneğin Gümüşhane’deki en etkili sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu söyledi. Turan, bu toplantının ardından Ramazan ayında milletvekilleri ile birlikte iftar yemeğinde tekrar bir araya geleceklerini belirtti.


Muhtarların söz alarak Milletvekillerine sorunlarını anlattığı toplantıda daha sonra muhtarlar taleplerini yazılı olarak ilettiler.


Muhtarların genel anlamda daha çok köy yolları ve kadastro çalışmalarıyla ilgili sorunlarının dile getirdiğini vurgulayan Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, ildeki ana problemin son yapılan adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde il nüfusunun 56 bin dolayında azalmasından kaynaklandığını söyledi.


Aydın, Özel İdare’nin iller bankasından aldığı payın, önceki dönemlerde aylık 450-500 bin YTl iken, son sayımlarla birlikte bu rakamın 250 bin YTL dolaylarına düştüğünü vurgulayarak, geçtiğimiz ay çıkarılan yeni yasayla birlikte Gümüşhane İl Özel İdaresi gelirlerinin aylık 700-750 bin YTL dolayına çıktığını söyledi. Kanun değişikliği nedeniyle artan ödeneklerin Ekim ayından itibaren illere gönderileceğini sözlerine ekleyen Aydın, daha önceki dönemlerde sadece nüfus ile dağıtımı yapılan bu paranın yeni kanunla birlikte gelişmişlik oranı, köy sayısı ve yol ağı ile de ilintilendiğini ve bunun sonucunda İl Özel İdaresinin İller Bankasından aldığı payın yıllık 8,5 milyon YTL civarında olacağını belirtti.


Prof. Dr. Yahya Doğan ise, şiarlarının halka hizmet hakka hizmet olduğunu vurgulayarak, muhtarların aktardığı sorunların öncelik sıralamasına göre en kısa zamanda halledileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 18:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?