6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Milli eğitim müdürlüğü’nden seminer

Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü seminer ve konferans çalışmalarına start verdi.


Bu hafta sonuna kadar yapılacak olan “İnceleme, Soruşturma ve Ön İnceleme İşlemlerinde Hukuksal Yaklaşım” semineri Gümüşhane Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda başladı.


Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Ertuğrul Gürbüzel’in konuşmacı olduğu seminere, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, il ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile tüm ortaöğretim okul müdürleri katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, inceleme, soruşturma ve ön inceleme işlemlerinde hukuksal yaklaşımın gereği ve önemini vurguladı.


Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Ertuğrul Gürbüzel ise yaptığı konuşmada, öğretim programlarının getirdiği yenilikler, yeni eğitim ve öğretim programları, inceleme ve soruşturmada hukuksal yaklaşım tekniği ve muhakkiklik, disiplin, disiplin suçu, disiplin cezası ve disiplin amirlerinin tanım ve görevleri konularına değindi. Her şeyden önce insana insan olarak bakmayı bilme felsefesinden hareketle, insanları etiketlere ayırmanın ve ona göre muamele etmenin çirkin bir davranış olduğunu vurgulayan Gürbüzel; yapılan inceleme ve soruşturmalarda hak terazisinin iyi kullanılması gerektiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 10:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?