7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Milli Eğitim'de okuma saati

Gümüşhane Valiliği tarafından, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırılması ve geliştirilmesi kapsamında başlatılan 'Okuyan Gümüşhane Projesi' tüm hızıyla devam ediyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada Türkiye’de Dergi okuma oranının yüzde 4, kitap okuma oranının yüzde 4,5, gazete okuma oranının yüzde 22, radyo dinleme oranının yüzde 25, televizyon izleme oranının yüzde 94 olduğu belirtildi.

Açıklamada: “Verilere göre ülke olarak, Gümüşhane olarak okumuyoruz. İlimiz kitap satışlarında ve buna bağlı olarak kitap okuma konusunda Türkiye’de son sıralarda yer almaktadır. Bu yüzden Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan “Okuyan Türkiye” kapsamında harekete geçen Gümüşhane Valiliği il genelinde tüm okul ve kamu kuruluşlarında haftanın üç günü okuma saati kapsamında tüm çalışanların okumalarını teşvik ediyor. Bunların başında projeye ev sahipliği yapan Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü geliyor. Öyle ki belirlenen saatlerde kurumdaki tüm personel kitap arabasından kitabını seçiyor ve okuyor” denildi.

Projenin uygulamaya başlaması ile birlikte memnuniyetlerini ifade eden Milli Eğitim personeli; “Bu proje sayesinde uzun yıllar sonra tekrar kitaplarla tanışmış olduk. Projeyi başlatan Cumhurbaşkanımıza, Valimiz Sayın Enver Salihoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aydın Yalçın’a şükran duyuyoruz” dediler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 18:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?