5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Minikler okula başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl başlattığı ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin 1 hafta önce okula gelerek alıştırılması uygulaması, Gümüşhane'de bazı okullarda renkli görüntülere sahne oldu. 

Gümüşhane'nin Karaer Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve Temmuz ayı başında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Tarafından hizmete açılan 28 derslikli Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda ilk gün heyecanı vardı. Eski binasından yeni binasına taşınan okula, 1. sınıf öğrencileri velileriyle geldi. Minikler kadar öğrenci velilerinin de heyecanlı oldukları gözlendi. Öğretmenler tarafından kendi sınıflarında ilk kez okula başlayan öğrencilerin birbirlerini tanımaları için daha önce hazırladıkları öğrencilerin adları yakalarına takılırken, anne ve babasıyla okula gelen Berke Can, 1/C sınıfının kapısına kadar gelmesine rağmen sınıfa girmedi. Anne ve babasın minik Berke'yi ikna edemeyince devreye Gümüşhane Eğitim Bir-Sen Başkanı Şevki Aşkın girdi. Ancak Aşkın da Berke'yi ikna edemedi. 

Okul müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, 1 hafta önce okula başlayan 1. sınıf öğrencilerinin öğlene kadar okulu gezerek, arkadaşlarını tanımaları istendi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 17:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?