5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Mühendislik fakültesi hazırlanıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KTÜ) bağlı Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanlığı bünyesinde fakülte sayılarını artırmak için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Vali Veysel Dalmaz, fakülte bitişiğinde bulunan yaklaşık 30 dönümlük Karayolları 101. Şube Şefliği'ne ait arsa ve hizmet binalarının Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na devri için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Devir konusunda Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın onay verdiğini ifade eden Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, devirle ilgili protokolün hazırlık aşamasına geldiğini söyledi. Dalmaz, "Konuyu, Trabzon'da KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'i ziyaretimde kendilerine ilettim. Özen önümüzdeki günlerde ilimizi ziyaretlerinde hazırlanan protokol imzalanarak devir işlemi tamamlanacaktır" dedi.
Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Mühendislik Fakültesi bitişiğinde bulunan arsa ve hizmet binalarının devredilmesinden sonra, Gümüşhanelilerin beklentisi olan fakülteleri açma yolunda sorun kalmayacağını belirten Vali Veysel Dalmaz, "Karayolları 101. Şube Şefliğimize yeni şantiye ve hizmet binası yapmak amacıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığımızdan 300 bin YTL ödenek gönderilecek. Önümüzdeki öğretim yılından itibaren beklentimiz olan başta Makine Mühendisliği Fakültemiz hizmete girerken, karayolları için de şantiye ve hizmet binasının yapılması tamamlanacaktır" dedi.
15 yıllık bir beklentinin yapılacak bu çalışmalarla birlikte hayata geçirileceğini kaydeden Gümüşhane Valisi Dalmaz, "Fakülteler için önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 23:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?