6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Muhtarlar özel idarede toplandı

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın’ın daveti ile Muhtarlar Derneğine üye 23 köy muhtarı öğle yemeğinde Özel İdare yetkilileri ile buluştu.


Dernek Başkanı Ekrem Sebat Turan başta olmak üzere merkez ilçeye bağlı 23 köy muhtarının katıldığı yemekli toplantıda, muhtarlar Genel Sekreter İsmail Yalçın ve diğer müdürlere sorunlarını ilettiler.
Milletin efendisi olan köylüye hizmet etmekten büyük bir gurur ve onur duyduğunu söyleyen Genel Sekreter İsmail Yalçın, toplantının amacının köylerin ve köylülerin sorunlarının nasıl çözülebileceği ve köylerin en modern kentler düzeyine getirmek için yapılan çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirmek ve karşılıklı firik alışverişinde bulunmak olduğunu belirtti.


Köylerde tespit edilen eksikliklerin öncelik sırasına göre belirlenerek çözüleceğini belirten Yalçın, “Bu yıl belki de özel idare tarihinde ilk defa çok ciddi şekilde maddi sıkıntı çektik. Yılbaşından Haziran ayına kadar Özel İdare’ye 1 milyon 400 bin YTL ödenek geldi ama gelirler kanunun yürürlüğe girmesinin ardından son 3 ayda 2 milyon YTL’nin üzerinde ödenek geldi. İmkanlarımız ölçüsünde sizlere hizmet vermeye çalıştık. Geçtiğimiz yılın bütçesinde Yol ve Ulaşım Hizmetleri müdürlüğünün bir liralık bütçesi yokken bu yıl 750 bin YTL’lik ödenek koyduk. KÖYDES’ten yapamayacağımız bazı işleri kendi bütçemizden yapacağız. Şuanda paramız var ama iş makinemiz yok. Makine parkımızı büyütmek için çalışmalara başladık. Bundan sonra siz bize gelmeden biz size geleceğiz. Birlikte oturup, tartışıp karar vereceğiz. Köylere yaptığımız bu kadar yatırımın karşılığında vatandaşın da devlete karşı sorumluluğu vardır. Halkımızı bilinçlendirmemiz lazım. Düzenlediğimiz ankette iki önemli sorumuz var, bunlardan birisi köyünüze katkı sağlayacak bir fikriniz ve diğer soruda Gümüşhane’nin kalkınmasında ki düşünceniz nedir diye sorularımız var. Bunun amacı milletin efendisi olan köylünün daha refah bir toplumda yaşamasıdır. Teknik eleman ve araç parkımızı genişletmek için gerekli çalışmalara başlattık. En kısa zamanda sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Ham yol hariç diğer bütün isteklerinizi bu yıl ki bütçemizde yer vermeyi planlıyoruz.” diye konuştu.


Yağmurdere vadisinde 18 köyün bulunduğunu ve şehir merkezinden buraya ulaşımın çok zor olduğunu söyleyen Yalçın, “Yağmudere’de bir şantiye şefliği açmayı düşünüyoruz. O bölgedeki insanlarımızın hangi şartlarda yaşam mücadelesini sürdürdüklerini bizzat kendim gördüm. Özellikle kış aylarında o bölgede büyük problemler yaşanıyor. Bu nedenle bizde Yağmurdere köyünde eskiden bulunan şantiyeyi tekrar açmayı planlıyoruz” dedi.


Karla mücadelede yakıt sıkıntısı olacak mı şeklinde ki soruya, “2009 yılında yakıt sorunumuz olmayacak” şeklinde cevap veren Yalçın, sorunların birden bire değil de zaman içerisinde çözülmesi gerektiğinin altını çizerek, hedeflerinin her türlü hizmeti köylere götürmek olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 16:38:12
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 16:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?