6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Muhtarlardan Çanakkale gezisi

Gümüşhane Muhtarlar Derneği'nin organize ettiği Çanakkale Şehitliği gezisi büyük ilgi gördü.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Muhtarlarımızın gezisine destek esnaflarımıza da seyahat firması yetkililerine muhtarlarımız adına kendilerine teşekkür ediyorum. 'Her Müslüman hacca gitmesinin nasıl ki farz ise, her Türk vatandaşının da Çanakkale şehitliğini gezmesi lazımdır diye düşünüyoruz. Biz Bu düşüncelerle Çanakkale ziyaretini yaptık. Orada gördük ki, Türkiye'nin her yerinden belediyeler okullar, dernekler gibi kurum ve kuruluşlar ziyaretlerini yapıyorlar. Bu vatanın kolay kazanılmadığını gözleriyle görüyorlar. Binlerce şehidimizi yad ediyorlar. Çoluk çocuk her yaştan insan oradalar. Kimilerinin dedesi kimilerinin köylüsü orada şehit olmuş. O duyguları anlatmak için kelimeler yeterli gelmiyor. 24 saatlik bir yol ama, sonuçta iyi ki gittik diyoruz" dedi.

Muhtarlar Derneği olarak 6 Ekim'de 5 günlük bir gezi ile Anıtkabir'i ve Kurtuluş Savaşı'nı hatırlatan müzeyi ardından da Peribacaları ve Konya'da Mevlana Türbesi'ni ziyaret edeceklerini anlatan Turan, bu tip organizasyonların devam edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 11:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemal aydurmuş IP: 88.233.135.xxx Tarih : 16.05.2008 20:49:45

vatan işgalinin ne derece zor oldugunu büyüklerinden dinlemiş olan bir türk insanı olark muhtarlarımızın bu ziyareti beni cok duygulandırdı kendilerine şahsım adına cok teşekkür ederim saygılar