6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Muhtarlarla huzur toplantısı

Gümüşhane Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Gümüşhane merkez mahalle muhtarları ile yaptığı huzur toplantısında vatandaşla-emniyet arasında köprü vazifesi görmelerini istedi.

Polis Evi'nde gerçekleştirilen toplantının polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi kapsamında düzenlendiğini belirten Emniyet Müdürü Şanlı, mahalle muhtarlarına sitemde bulunarak göreve geldiğinden beri hiçbir mahalle muhtarının kendisini arayarak asayiş ve emniyet yönünden sorunlarını aktarmadığını ifade etti.

Şanlı, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sizler mahallenize girip çıkanları çok yakından tanıyan insanlarsınız, sizler bizlere yardımcı olacaksınız. Ama bugüne kadar bir muhtar müdürüm buranın bir problemi var deyip ne telefon etti nede makamımıza gelip halini arz etti. Biz emniyet teşkilatı olarak vatandaşlarımızla el ele gönül gönüle teşkilatın güler yüzünü göstermek amacıyla, vatandaşla bütünleşmek adına sizlerin huzur ve güven içinde hayatınızı devam ettirmenize, eğitim kurumlarımızda bulunan çocukların huzur ve güven içerisinde eğitim ve öğretimlerini sağlamak amacıyla elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Tabi ki sizler haberin kaynaklarısınız, sizler varsınız ki bizlerde varız. Bizim varlık nedenimiz sizlersiniz eğer siz olmasanız Gümüşhane’de bize ihtiyaç yoktur. Onun için diyorum ki muhtarlar olarak vatandaşlarımızla olan ilişkilerde köprü vazifesi görün.

Emniyet ve asayişin sağlanması, huzurlu ve güvenli bir ortamın sağlanması emniyet teşkilatı olarak bizlerin birinci derecede sorumlu olduğu görevdir. Biz bu görevin yerine getirilmesi ile ilgili olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bizler bir şeyler yapma adına gayret ediyoruz, ama sizlerin de bizlere yardımcı olmanızı, ihbarda bulunmanızı, 155 polis imdat hattına her şeyi bildirmenizi istiyoruz. Sizler yardımcı olacaksınız, bizler üzerimize düşeni yapacağız. Emniyet teşkilatı olarak bizim şehrin her noktasında ayrı ayrı bulunmamıza imkan yok. Her kişinin başına polis veremeyiz.”

Bahar ayları ile birlikte terör ve terörist eylemlere karşı muhtarların çok daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Şanlı, muhtarların mahallelerinde olan biten her şeyi 155 polis imdat hattına bildirmesini istedi.

Toplantı daha sonra emniyet yetkililerinin muhtarların talep ve görüşlerini anlatmalarıylla son buldu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?