7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Mükellef borçlarına 18 taksit

Gümüşhane Defterdarı Sedat Ayyıldız, düzenlediği basın toplantısında vergi borcu olan mükelleflerin borçlarını 18 aylık eşit taksitler halinde ödeyebileceklerini söyledi.


Ayyıldız, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununun ilgili maddesinde yapılan düzenleme ile zor durumda olan borçluların borçlarını ödemelerine imkan tanımak ve alacaklarının bir an önce Hazineye intikalini sağlamanın amaçlandığını belirtti.


Tecil ve taksitlendirmeden yararlanmak isteyen mükelleflerin 28 Kasım günü mesai saati bitimine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı olarak tecil ve taksitlendirme talebinde bulunmaları gerektiğinin vurgulayan Defterdar Ayyıldız, şöyle konuştu: “Bu düzenleme 1 Eylül 2008 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde bu ödenmemiş olan ve Devlete ait olup Bakanlığımıza bağlı vergi dairelerince takip ve tahsil edilen, 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisi hariç, tüm amme alacaklarını kapsıyor.

Mükelleflerimiz borçlarını ilk taksiti Aralık ayından başlayarak eşit taksitler halinde 18 ayda ödeyecekler. Tecil edilen bu borçlara yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanacak. Borçları taksitlendirilen mükelleflere, tecil ve taksitlendirilen borçlarının yüzde 10'unu ödemiş olmaları ve vadesi geçmiş başkaca bir borcunun bulunmaması şartlarıyla vadesi geçmiş borcunun bulunmadığına dair yazı verilecek.”

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:03:56
Güncelleme :1 Kasım 2008 Cumartesi 16:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?