3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Ne olacak bu 'cezaevi'nin hali ?

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, geçtiğimiz yıl kapatılan Torul Cezaevi binasının atıl durumdan kurtarılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Cumhuriyet Başsavcısı M. Cihan Kısa, Defterdar Osman Şimşek ve Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir’le birlikte Torul Cezaevi binasında incelemelerde bulundu. Binayı atıl durumdan kurtarmak için arayış içerisinde olduklarını belirten Vali Dalmaz, "Bu kadar geniş bir araziyi Torul’da ve bu civarda bulmak çok zor. Binanın tekstil fabrikası için kullanılması talebi üzerine Adalet Bakanlığı’ndan görüş istedik. Atıl durumdaki binanın mutlak surette yatırıma kazandırılması gerekiyor. Çözüm bulmaya çalışıyoruz. Binanın Özel İdare’ye devri halinde, hazırlanacak projeyle tahsisini düşünüyoruz" dedi.

Torul Cezaevi, 1991 yılında ilçeye 5 kilometre uzaklıkta Altınpınar Beldesi sınırları içerisindeki bin metrekarelik alana 60 milyar liraya inşa edildi.

1992 yılında hizmete açılan ve geçen yıl Adalet Bakanlığı’nca kapatılan cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, Gümüşhane F Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 12:54:38
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 17:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yavuz IP: 81.215.146.xxx Tarih : 28.04.2005 08:48:21
evet kapatılması çok iyi oldu, benim beldemin cezaevi ile anılmasını istemiyorum. yaparken kime sordularda yaptılar, kapatanlara teşekkür ederim