5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

O köyün kahvecisi

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'ne bağlı Demirciler Köyü'nde 3 yıldır kahvehane işleten Deniz Yöndem adlı genç kız, okumak istediğini söyledi. 

Sabah kahvehaneyi erkenden açarak akşam saatlerine kadar kahvehanede çalışan 17 yaşındaki Deniz Yöndem, kahvehane işletmeye 3 yıl önce başladığını belirterek, "Babam ailemizin geçimini temin etmek amacıyla gurbete gidiyor. Kahvehaneyi işletecek kimse olmadığı için kapalı tutuyorduk. Ben 3 yıl önce köyümüzdeki ilköğretim okulunu bitirdikten sonra kahvehanemiz kapalı kalmasın diye çalışmaya başladık. Sabahları açıp akşam karanlığına kadar çalışıyorum. Ama aklım hep okumakta. Okumak istiyorum" dedi. 

5 çocuk babası olan Osman Yöndem ise, "Çocuklarımın 3'ü köyümüzdeki okulda okuyor. Ailemizin geçimini sağlamak için gurbete gitmek zorundayım. Deniz'i okutmak istiyordum ama maddi imkansızlıklar nedeniyle okutamadım. Kendisi çok yetenekli. Kahvehaneyi açıyor, çayı demliyor. Eğer ben köydeysem birlikte çalışıyoruz. Köyde değilsem kendisi tek başına kahvehaneyi işletiyor. O da okumak istiyor. Ama benim okutacak gücüm yok. Eğer devlet el atar okutursa varsın okusun" şeklinde

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 13:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?