5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Obezite Konferansı ilgi görmedi

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü Sağlık Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Şişmanlık (Obezite)" konulu konferans ilgi görmedi. 

600 kişilik Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konferansa, 14 kamu görevlisi katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Kapucu, salonun dolmasını beklerken görevliler vatandaşların ilgi göstermemesini hayretle karşıladığını söyledi. 

Konferansı düzenleyen Sağlık Müdürlüğü Sağlık Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin, tablonun üzücü olduğunu belirterek, "1 ay gibi bir zaman içerisinde hazırladığımız bu konferansı yapacağız. Bu nedenle sizler 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız'ı okumaya davet ediyorum" diyerek konferansı başlattı. 

Dr. Kapucu, konferansta yaptığı konuşmada, şişmanlığın çağın hastalığı olduğunu belirterek, "Şişmanlık kalp, diyabet, hipertansiyon ve kanser gibi hastalıklara zemin hazırlar. Hareketi sınırlayarak, yaşam kalitesini düşürür. Kazalara neden olur. Şişmanlık kontrol altında 
başarılabilecek bir durumdur. Bir diyetisyene danışmadan uygulamamaya geçmemek lazım" dedi. 

Şişmanlıktan kurtulmanın yöntemini de açıklayan Dr. Kapucu, "Yediğiniz besin miktarını azaltın, aralarda atıştırmaktan kaçının. Düzenli yiyin, öğün atlamayın. Yağ ve şeker miktarı yüksek besinlerden kaçının. Yemekleri yavaş yiyin, iyice çiğneyin, küçük lokmalarla yiyin" açıklamasında bulundu. 

Diyet, ilaç ve diğer yöntemler konusunda da bilgi veren Dr. Kapucu, "Sadece patates, sadece yumurta, sadece lahana gibi tek besine dayalı diyetler, karbonhidratı düşük diyetler, çok düşük enerjili diyetler ve öğün atlanarak yapılan diyetler sakıncalı diyetlerdir. Sağlıklı zayıflama en az 3 öğünde, besin öğelerini yeterli ve dengeli içeren diyetlerle gerçekleştirilebilir" şeklinde konuştu. 


İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 17:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?