6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Öfke Kontrolü semineri

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen “Öfke ve Öfke Kontrolü” konulu seminer Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda yapıldı. 

Yaklaşık bir saat süren seminerde Gümüşhane’de görev yapan Emniyet teşkilatı mensuplarına Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Psikolojik Danışman Onur Aydın tarafından öfke ve kontrolü hakkında bilgi verildi. 

Aydın konuşmasında, öfkenin engellenme, incinme veya gözdağı verilmesi karşısında gösterilen saldırganlık tepkisi, kızgınlık, hışım ve hiddetin adı olduğunu söyledi. 

Öfkenin zaman zaman her insanda doğal olarak ortaya çıkan bir duygu olduğunu söyleyen Aydın, öfkenin neyi sevip neyi sevmediğimizi, nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığımızı ifade eden duygusal ipuçlarından birisi olduğunu ifade etti.
Aydın konuşmasına şöyle devam etti:
“İnsanların öfkelerini ifadeleri etmelerinin farklı nedenleri olduğunu, bu farklılıkların genetik ya da fizyolojik olduğunu söyleyen Aydın, bazı insanların doğuştan sinirli, alıngan ve kolayca kızabilen yapıda olduklarına dair görüşler vardır. Sosyo-kültürel nedenler; Genelde toplumumuzda öfke olumsuz ve kabul görmeyen bir duygu olarak değerlendirilmektedir, bu nedenle küçük yaştan itibaren öfkemizi kontrol etme becerisi kazanma eğitimini alamamaktayız ve genelde öfkemizi gelişigüzel dışa vurmaktayız. Bizi öfkelendiren problemle ilgili çıkmazları düşünmek yerine, bir plan yapıp, stratejiler geliştirerek, problemi çözmede yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Öfkelendiğimiz konu ile ilgili çıkmazları düşünmek, sadece öfkemizin artmasına neden olacaktır.”

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 10:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?