7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Öğreci Meclis seçimleri yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Öğrenci Meclis seçimlerinden önce gerçekleştirilecek olan İlçe Temsilcileri seçimleri tamamlandı.


Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçe temsilcileri seçimlerinin ardından Merkez İlçe seçimleri de Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda 24 Okul Meclis Başkanının katılımı ile yapıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü İl Öğrenci Meclisi seçimleri ve çalışmalarını içeren bir sinevizyon gösterisi yapıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun Öğrenci Meclisi uygulamasının amacının “Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması” olduğunu söyledi.


Yapılan konuşmaların ardından Geçici Başkanlık Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığını Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun, Başkan Vekilliğini Harşit Lisesi Müdür Yardımcısı Kemalettin Karabulut, Katip üyelikleri ise Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Nihat Dülgeroğlu ve Gümüşhane Lisesi Rehber Öğretmeni Ali Çildoğan’dan oluşan Geçici Başkanlık Divanı Görev andı içerek seçimi başlattılar.
Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Adem Sağırkaya, Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Kübra Sarı, Tekke Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndan Ahmet Üçüncü, Işıl Sema Doğan İlköğretim Okulu’ndan Büşra Simge Akdağ, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi’nden Burhan Özçelik, Gazipaşa İlköğretim Okulu’ndan Abdullah Karabulut, Kız Meslek Lisesi’nden Hafize Taştan, Fen Lisesi’nden Emirhan Kaymak, Harşit Lisesi’nden Okan Yakut Merkez İlçe Temsilciliği için aday olduklarını açıkladılar. Adaylığını açıklayan bütün öğrencilere kürsüden propaganda konuşma yapma hakkı verildi.


Divan Başkanı Mesut Olgun Okul Öğrenci Meclis Başkanları ile ilgili yoklama yapıldıktan sonra seçimin usül ve esaslarına dair açıklamalar yaptı. Merkez İlçe Temsilciliğine seçilecek 5 üye için adaylık başvurularının başkanlık divanına sunulmasının ardından seçimlere geçildi.

Kapalı oy, açık tasnif şeklinde yapılan oylama neticesinde Fen Lisesi Okul Öğrenci Meclis Başkanı Emirhan Kaymak, Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Öğrenci Meclis Başkanı Adem Sağırkaya, Işıl Sema Doğan İlköğretim Okulu Okul Öğrenci Meclis Başkanı Büşra Simge Akdağ, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi Okul Öğrenci Meclis Başkanı Burhan Özçelik ve Tekke Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Okul Öğrenci Meclis Başkanı Ahmet Üçüncü Merkez İlçe Öğrenci Temsilcisi seçilerek İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimlerine katılma hakkı elde ettiler.


Seçim sonrası seçilen öğrencilerle birlikte tüm öğrencileri kutlayan Şube Müdürü Mesut Olgun, büyük bir rekabete sahne olacağı şimdiden gözlemlenen İl Öğrenci Meclis Başkalığı seçiminin her ilçeden 5 temsilcinin katılımı ile 8 Kasım tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?