6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Öğrenciler çöp topladı

Çevre Günü münasebetiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen çöp toplama kampanyasına Gümüşhane’deki ilköğretim okullarının 3 ve daha sonraki sınıf öğrencileri katıldı.

Belediye binası yanındaki Fatih Parkında düzenlenen etkinliğe Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Burada halk oyunları gösterilerinin ardından 19 adet okulun öğrencilerinden oluşan gruplar Gümüşhane’nin çeşitli yerlerinde çöp topladı. Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım bu etkinliğin çevre bilincinin öğrencilere benimsetilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de uygulandığını söyledi.

Yıldırım şöyle konuştu: “Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye'de yönetici, öğretmenler ve ilköğretim 3. Sınıftan başlayarak tüm öğrencilerin katılacağı ülke çapında su havzalarında bir temizlik kampanyası başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği bu etkinlikte Çevre ve Orman Bakanlığı il Çevre ve Orman Müdürlükleri, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı ve bağlı birimleri, Sağlık Bakanlığına bağlı çevre sağlık birimleri tüm Valilikler, Belediyeler ve Deniz-Temiz derneği ortak olarak yer alacaktır. Meskûn sahillerimiz öncelikli olmak üzere tüm deniz ve göl sahillerinde akarsu sahillerinde akarsu havzalarında katı atıkları toplamak üzere öğretmenlerimiz belirtilen noktalarda öğrencilerimiz kampanaya iştirak edecektir." dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 18:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?