6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Öğrenciler İl meclisini ziyaret etti

Gümüşhane İl Öğrenci Meclis Başkanı Enes Olgun ve Başkanlık Divanı üyeleri bugün Aralık ayı toplantılarını yapan İl Genel Meclisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.


Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi doğrultusunda oluşturulan Gümüşhane İl Öğrenci Meclisi seçimlerini tamamlamasının ardından çalışmalarına hız verdi.


İl Öğrenci Meclis Başkanı seçilen Kelkit Lisesi öğrencisi Enes Olgun, katip üyeleri ile birlikte Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun ve Adalet Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Burcu Demir’in rehberliğinde İl Genel Meclisini ziyaret etti.


İl Genel Meclisinde oldukça sıcak karşılanan İl Öğrenci Meclisi başkan ve üyeleri meclis çalışmaları ile ilgili meclis üyelerinden ve kurum idarecilerinden bilgi aldılar.
İl Genel Meclisi ziyareti sırasında çalışmanın amacını anlatan Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun, Gümüşhane İl Öğrenci Meclis çalışmalarını yürütecek ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Ankara’da oluşturulacak olan Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmalarına katılacak olan İl Öğrenci Meclis Başkanının meclis çalışmaları ile ilgili bilgi almak ve meclisin işleyişini, oturumları izleyerek bir fikir edinmelerini amaçladıklarını, belirterek, “Meclis çalışmalarını yerinde gören öğrencilerin kendi çalışmalarını yaparken gözlemlerinden faydalanarak İl Öğrenci Meclisini aktif bir şekilde çalıştırmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.


İl Genel Meclisi çalışmalarının bir oturumunu da izleyen İl öğrenci meclis başkanı ve katip üyeler, başkanlık divanındaki yerlerine oturarak meclis çalışmalarının işleyişi konusunda bilgi aldılar.


İl Genel Meclisinin ardından Belediye Meclisini de ziyaret eden başkan ve üyeler Belediye Meclisinin çalışmaları hakkında da bilgi aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?